20.04.2021
2 min læsetid

Klart ja til OK21 fra IDAs medlemmer

Afstemningen om OK21-forligene er afsluttet. 94 pct. af de afgivne stemmer er landet på et ja til aftalerne.

Søren Lorentzen

af Søren Lorentzen

Carsten Eckhart Thomsen, formand for IDA Offentlig, er glad for, at et stort flertal af de afgivne stemmer er landet på et klart ja til forligene på det statslige, kommunale og regionale område.

OK21-forligene har været til vejledende urafstemning blandt IDAs medlemmer i staten, kommunerne og regionerne. Og resultatet er klart. 94 pct. har sammenlagt stemt ja til aftalerne. Den samlede stemmeprocent landede på 21,2 pct.

”Jeg er meget glad for, at så stor en del af vores medlemmer kan bakke op om de aftaler, vi har forhandlet på plads med de offentlige arbejdsgivere. Fra dag et har vi vidst, at det ville blive en overenskomst, der blev påvirket af usikkerheden omkring corona-situationen, men vi er kommet igennem med et tilfredsstillende resultat og har sikret og forbedret reallønnen for IDAs medlemmer. Det var det altoverskyggende mål for os. Så jeg er tilfreds med, at aftalen også er stemt hjem af medlemmerne,” siger Carsten Eckhart Thomsen, formand for IDA Offentlig.

Han hæfter sig ved, at den statslige kompetencefond videreføres og nu indføres på både det kommunale og regionale område som en del af aftalerne. Med kompetencefonde på alle tre offentlige områder kan medlemmerne søge midler til individuel kompetenceudvikling.

”Det har været et vigtigt krav for os, så medlemmerne kan få vedligeholdt og udviklet deres viden. Derudover er der flere gode elementer i den statslige aftale på universitets- og undervisningsområdet samt for seniorerne, som eksempelvis på det regionale og statslige område får en seniorbonus, der kan veksles til to fridage eller pension. Endelig kan nævnes de generelle løn- og pensionsforbedringer på det kommunale og regionale område,” siger Carsten Eckhart Thomsen.

IDA har 14.891 medlemmer, der arbejder i staten, regionerne eller kommunerne.