28.04.2018
3 min læsetid

OK18: Krydsede neglebidte fingres tid er forbi

1-2-3 aftaler kom på plads, og det er med til at sikre, at IDAs medlemmer fortsat vil finde det attraktivt at bidrage til udviklingen af den offentlige sektor, siger formand for IDA Offentlig.

Tina Splidsboel

af Tina Splidsboel

“1-2-3 aftaler kom på plads for Danmarks største akademikerforening Ingeniørforeningen, IDAs medlemmer i usædvanlig rækkefølge med vores største gruppe på 7000 statsansatte til sidst. Det samlede billede er jeg vældig godt tilfreds med”, siger Carsten Eckhart Thomsen, som har været IDAs chefforhandler i overenskomstforhandlingerne.

Med aftaler for både kommuner, regioner og nu stat i hus, er Carsten Eckhart Thomsen både lettet og tilfreds med resultatet for IDAs over 10.000 offentligt ansatte medlemmer.

“Vi har nu sikret vores medlemmer betalt spisepause, en sikring for at lønnen følger det private arbejdsmarked og en lønramme på over 8 procent. Efter min mening vil det samlet betyde, at teknologiens kernetropper, såsom ingeniører, IT-professionelle og naturvidenskabelige kandidater, fortsat vil finde det attraktivt at bidrage i alle dele af den offentlige sektors udvikling”, siger Carsten Eckhart Thomsen.