Skat i udlandet

Skal du arbejde i udlandet, er det vigtigt, at du er opmærksom på de skattemæssige forhold, da du risikerer at komme i berøring med skattemyndighederne i både arbejdslandet og Danmark.

Mand grubler
 

SkattepligtLink kopieret

Uanset om du er udstationeret eller udlandsansat, kan din indtægt i arbejdslandet være fuldt skattepligt, begrænset skattepligtig eller ikke skattepligtig i Danmark.

Det afhænger blandt andet af din arbejdsplads, hvor længe du er i udlandet, din indtægt og om du har fast ejendom i Danmark.

 

Undgå dobbeltbeskatningLink kopieret

Som udgangspunkt kan du undgå at betale dansk skat af din løn, selvom du har bevaret din bolig i Danmark, hvis du har arbejdet i udlandet i mindst 6 fulde måneder.

Om du straks bliver skattepligtig i arbejdslandet, afhænger af konkrete omstændigheder, herunder om Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med landet, du arbejder i.

Rådgivning om skatteforhold

IDA rådgiver generelt ikke om skatteforhold, så hvis du skal udstationeres eller arbejde i udlandet, bør du få rådgivning af et af de store internationale revisionsfirmaer.

Arbejdsgiveren betaler typisk for denne rådgivning, men er det ikke muligt, kan det være en god investering selv at betale for en konsultation.

 

Skatterådgivning fra DeloitteLink kopieret

IDA har en henvisningsaftale med skatteafdelingen i Deloitte. Derfor kan du efter en henvisning fra IDA få en kort rådgivningssamtale på 15 minutter.

Hent dokument med info om skatterådgivning

Er det ikke nok, kan du som IDA-medlem købe en standardrådgivning, hvor du får gennemgået din husstandsøkonomi, dine skatteforhold og andet.

Hvis du ønsker rådgivning fra Deloitte, så skal du kontakte os via Mit IDA og vores kontaktformular.

 

Rådgivningsvideoer om skat og social sikringLink kopieret

IDA har produceret to korte videoer med eksperter fra Deloitte, som du kan se.