Råd fra eksperten: Tre gode råd, hvis du vil være leder

Vil du være leder, skal du være åben omkring dine ambitioner.

Jeanette Svendsen, karriererådgiver hos IDA.

Har du ambitioner om at blive leder, nytter det ikke, at du går og venter på at blive opdaget. Du skal sørge for, at din indsats er synlig i organisationen og for dem, der skal forfremme dig. IDAs karriererådgiver Jeanette Svensen giver her tre råd til dig, der gerne vil gå ledervejen:

Find ud af, om du er det rette sted

IDAs lederpanel 2016 viser, at to ud af tre IDA-medlemmer starter som ledere i deres nuværende virksomhed. Kender du virksomheden godt, har du større chance for at få succes, når du pludselig skal udfylde en ny rolle, hvor personaleledelse bliver din vigtigste funktion. Derfor må du tage stilling til, om der er mulighed for, at du kan avancere i den virksomhed, hvor du arbejder.

Sig det højt

Mange ledere oplever, at det er en gætteleg, når det drejer sig om medarbejdernes ønsker. Derfor skal du tale med din egen leder om, hvilke karriereønsker du har for fremtiden. Hvis du tilkendegiver, at du ønsker at gå ledervejen, åbner det op for, at du kan få mere relevante arbejdsopgaver, som på lidt længere sigt kan ruste dig til jobbet som leder.

Vær åben for, at det er en ny faglighed

Udtryk som ”den fødte leder” eller at ”have en leder i maven” betyder, at mange anser ledelse som en personlig egenskab i stedet for en faglighed, man kan tillære sig. Men selvom nogle personligheder nok egner sig lidt bedre til ledelse, kan du gøre enormt meget selv. Sørg for eksempel for at læse op på litteratur om ledelse, at deltage i faglige arrangementer og kurser eller bliv en del af et mentorforløb, hvor du kan lære af en erfaren leder.

Læs mere

Råd og karriere

Gode råd til din karriere og arbejdsliv

Vi har samlet alle vores gode råd, artikler samt regler om alt fra ferie til ansættelseskontrakt ét sted. På den måde kan du hurtigt og nemt betjene dig selv og finde svar på det, du leder efter.

Søg råd