Sådan hjælper IDA dig med din ph.d.

Som ph.d. vil du møde en række udfordringer og få brug for råd og vejledning. Heldigvis kan IDA hjælpe dig med flere af de største frustrationer.

Det er meget, du skal nå på de 3 år, det tager at færdiggøre en ph.d.

Nogle kommer smertefrit igennem, men en del oplever udfordringer. Heldigvis kan du få hjælp hos IDA til flere af de udfordringer, du kan møde i arbejdet med din ph.d. 

Ansættelsesretligt rådgivning

IDA kan hjælpe dig, hvis du har brug for rådgivning om din ansættelse som ph.d. 

Der er en række særlige regler forbundet med at være ansat som ph.d.-stipendiat, herunder vilkår vedrørende løn og pension, barsel, sygdom, arbejdstid m.m–

Kontakt IDAs juristerfor rådgivning. 

Ferie

Husk at afvikle din ferie, så du ikke bliver varslet på ferie sidst i dit forløb. Hør mere om dette og få gode råd til at takle stress hos IDAs rådgivning. 

Konflikter med arbejdsgiver

IDA kan hjælpe dig før eller hvis, samarbejdet med din arbejdsgiver kører af sporet. 

Det er ikke muligt at opsige sit job og tage sit ph.d.-projekt med til en anden arbejdsgiver, derfor er det vigtigt at have god kommunikation med vejleder og stå stærkt i forbindelse med eventuelle konflikter. Du er altid velkommen til at kontakte IDAs rådgivning – også meget gerne inden en evt. konflikt eskalerer

Ensomhed

IDA kan hjælpe dig, hvis du bliver ensom eller bare savner sparring fra ligesindede under dit ph.d.-projekt. 

Netværket skulle gerne vokse mens du arbejder med ph.d., men mange bruger meget tid i laboratoriet. Måske er du samtidig kommet fra et andet universitet eller et andet land og oplever derfor, at det er svært at træffe ligesindede.

Derfor har vi IDAs ph.d.-netværk – spændende events og sociale arrangementer. 

Få hjælp gennem hele dit ph.d.-forløb

Vi hjælper dig med juridisk rådgivning, faglig sparring og netværk, når du skriver ph.d.

Meld dig ind i IDA i dag

Læs mere

Danish

Ph.d. - før, under og efter

Det er en stor beslutning, når du skal afgøre, om du skal tage en ph.d. eller ej. Vi har samlet praktisk info om ph.d., ligesom du kan læse mere om, hvad IDA kan hjælpe dig med, når du overvejer, er i gang med eller tæt på at være færdig med en ph.d.

Læs mere

English

PhD - before, during and after

Embarking on a PhD is a big decision. We present relevant aspects you should consider before deciding to do a PhD, just as you can read more about what IDA can do for you with when you are considering, are already submerged in the process of or close to completing a PhD.

Read more