22.04.2021
3 min læsetid

Andreas genopfandt sit job efter et møde i netværksgruppen

Efter første møde i sin netværksgruppe 'Machine Learning', havde Andreas en idé til en model, han nu bruger det meste af sin tid på. Sparringen med andre fagfæller er guld værd, selvom de kommer fra helt andre virksomheder, fortæller han.

IDA

af IDA

Andreas Alberg-Fløjborg stod og manglede sparring som data scientist i Fjernvarme Fyn. Foto: Privat

Andreas Alberg-Fløjborg havde knap færdiggjort sit første netværksmøde, før han havde formuleret de første tanker til at forbedre sin model. En model han nu bruger størstedelen af sin arbejdstid på. 

“Om end det bare er løs snak, så får man hurtigt et input til, vi hvad andre har haft succes med. Nogle gange skal der ikke mere til for at gå hjem og teste det, og så er man pludselig 20 procent nærmere målet,” siger Andreas Alberg-Fløjborg, der til daglig arbejder som data scientist i Fjernvarme Fyn  

Siden august sidste år har han været en del af en netværksgruppe om machine learning, og det har givet ham den sparring tilbage, som han tidligere har nydt på sit studie. 

Ny tilgang efter feedback 

I Fjernvarme Fyn arbejder Andreas Alberg-Fløjborg dels for, at transmissionsnettet ikke bliver overbelastet og dels for at optimere varmeproduktion og temperaturstyring. 

Derfor har han kastet sig ud i den svære disciplin at spå om fremtiden. Det er aldrig til at vide hvor meget varme, der skal pumpes ud til de danske husstande, men han har sat sig for at bruge machine learning til at give det bedste bud, og det kan potentielt spare virksomheden meget energi.  

Problemet er bare, at han er én af få i sin afdeling med de kvalifikationer. Derfor aftalte han med sin chef, at han kunne melde sig ind i et af IDAs professionelle netværksgrupper med fokus på machine learning for at få nogle professionelle at spare med. Og det har altså givet pote. 

“Jeg synes, jeg havde en model, der fungerede og performede rimeligt godt. Så jeg ville gerne have noget feedback på, hvordan jeg kunne forbedre den, eller om der var nogle åbenlyse fejl i den,” fortæller han. 

Skal lave mere machine learning 

De andre netværksmedlemmer arbejder i helt andre brancher. I supermarkeder, erhvervsorganisationer og statslige institutioner. Men fælles for dem alle er, at de arbejder med datadrevne modeller. Derfor havde gruppen let ved at sætte sig ind i Andreas Alberg-Fløjborgs udfordringer og kunne give ham det helt rigtig skub. 

“Jeg havde et ret omfattende projekt i tankerne, som jeg faktisk blev frarådet af de andre. De mente at gevinsten var for lille, og man kunne gøre noget mere simpelt, som kunne give den samme præcision. Så det var jeg rigtig glad for.” 

Modellen begejstrede Andreas Alberg-Fløjborgs ledere i Fjernvarme Fyn så meget, at de blev enige om at flytte ham til en anden afdeling. Her kunne han dels dedikere mere af sin tid til projektet og dels blive en del af et team med lignende kvalifikationer. 

“Tidligere var mængden af tid, jeg kunne bruge på de her projekter begrænset til omkring 20 procent af min stilling. Nu skal jeg op og bruge 60 procent af min tid på det. Vi har også investeret i nyt udstyr til at udvikle vores egne prognoser og indkøbt nye vejrprognoser, der er tunet til netop det maskineri,” siger han. 

Får enormt meget ud af sparring og oplæg 

Siden Andreas Alberg-Fløjborg indgik i en forskergruppe omkring sit studie i fysik på SDU har netop faglig sparring blandt fagfæller været vigtig for ham. Den nye netværksgruppe giver ham noget af den samme inspiration og feedback, som han ellers har savnet. 

“Den sparring og de oplæg, der er fra de andre, får jeg enormt meget ud af. Jeg havde håbet ikke bare at få et indblik i, hvad de andre laver, men også i hvad det er for nogle værktøjer, de bruger. De metoder, de kommer med, er ofte nogle, jeg slet ikke havde overvejet at bruge, da feltet og anvendelsesområdet er så bredt,” siger han og tilføjer. 

“Om du skal forudsige, hvor mange liter mælk du sælger i Føtex, eller hvor mange kilowatt du skal levere i morgen, er modellerne jo ligeglad med.” 

IDA har mange netværksgrupper for blandt andre forskellige typer af ledere, it-professionelle og arbejdsmiljø. Find dem alle her. 

Leder du efter et professionelt netværk?

IDAs netværksgrupper er tiltænkt dig, der er højt specialiseret, og som ønsker sparring og input, der kan matche din ekspertise.

Hver netværksgruppe er på max 15 medlemmer, som er professionelt matchet af IDAs netværksfacilitator.

Se alle netværksgrupper