Netværksgruppe for Ph.d-studerende

Uanset om du er ved at afslutte din Ph.d. eller lige er blevet færdig, har du nok stillet dig selv spørgsmålet: hvad skal der nu ske? I netværksgruppen kan du sparre med andre, som står i lignende situation som dig selv.

Videndel med ligesindede

Det kan virke overvældende at gå i kast med den verden, der findes udenfor universitetet – også selvom du ved, at du gerne vil finde arbejde i erhvervslivet.

Det kræver omstilling og forberedelse at gå fra en Ph.d.-stilling til ansat i en virksomhed eller organisation. Efter at have beskæftiget dig med forskning i universitetsregi og været kaptajn af dit eget projekt i flere år, skal du nu holde din faglighed ud i strakt arm, og kigge nærmere på hvordan din ekspertise kan benyttes i en større samfundsmæssig sammenhæng, og hvordan alt det du har lært kan konverteres til kompetencer der er attraktive for erhvervslivet.

Det kan være udfordrende, og kræver at du kigger undersøgende på dine kompetencer, og stiller spørgsmål som hvordan kan mine tekniske og metodiske færdigheder gavne en virksomhed? hvem kan bruge min viden og indsigt?

Alt dette, og mere til, kan du drøfte med dine netværkskollegaer som medlem af IDA netværksgruppe for Ph.d.-studerende.

Pris og fakta
 • IDA-medlemmer:
  kr. 495 for 5 netværksmøder 

Netværksgruppen:

 • Højst 15 deltagere
 • Kun for IDA medlemmer
 • 5 møder 
 • Tema og dato op til jer
 • Frivillig facilitator planlægger og afvikler

Netværksgruppen er for dig, der enten for nylig er blevet færdig med din Ph.d.-stilling, eller snart er færdig, og som gerne vil finde arbejde udenfor universitetet.

Gruppen er et trygt rum, hvor I kan inspirere, støtte og motivere hinanden, så I hver især kan komme tættere på jeres karrieremæssige målsætninger.

Mulige emner I kan vende i gruppen

 • Networking og samarbejde med erhvervslivet
 • Specialviden – hvem kan bruge den?
 • Hvordan promoverer man sine metodiske kompetencer?
 • At navigere i erhvervslivets interesser

I IDAs netværksgrupper er agendaen dynamisk. Det betyder, at der på dagen altid er plads til at omprioritere, hvis der er udfordringer, der trænger sig på.

Marianne Ehlers,
Ansvarlig for IDA Netværksgrupper

Frivillige netværksfacilitatorer leder møderne

Netværksgruppen for PhD studerende planlægges og faciliteres af frivillige IDA-medlemmer, som er under uddannelse i professionel facilitering. Alle frivillige netværksfacilitatorer bliver støttet og superviseret under hele forløbet af IDAs erfarne netværksfacilitator.

I fastsætter selv temaerne

I netværksgruppen tager vi udgangspunkt i cases fra jeres arbejdsliv og karriere og værktøjerne er både sparring, case-gennemgang og besøg fra eksterne eksperter, der kan bringe nye værktøjer på banen. Netværksmøderne er til for jer, og I kan selv komme med ønsker til emner, cases eller oplæg, der kan facilitere en konstruktiv samtale mellem jer på møderne. Den fortrolige gruppe giver mulighed for at drøfte aktuelle udfordringer med ligesindede, der ikke har en personlig aktie i din arbejdsplads.

Pris

Prisen for at være med i netværksgruppen og deltage i fem netværksgruppemøder er kun 495 kr.

Vær opmærksom på

 • Vi mødes fysisk.
 • Netværksgruppen er kun for IDA medlemmer og etableres kun i tilfælde af, at der er tilslutning til gruppen.
 • Netværksmøderne afholdes det sted i landet, hvor der er størst geografisk efterspørgsel.