Blinde vinkler #1: AI - find min nye medarbejder

Det skorter ikke på tilbud om teknologi, der kan lette arbejdet med at finde den bedste nye medarbejder til en virksomhed. Mød to kvinder, der har sat sig for at fjerne bias og fremme diversitet i rekrutteringsprocessen.

Udgivelsestidspunkt: 1. juli, 2020

Det første afsnit af Blinde Vinkler handler om AI i rekruttering.

Det skorter ikke på tilbud om teknologi, der kan lette arbejdet med at finde den bedste nye medarbejder til en virksomhed. Og dataanalyse, machine learning og AI kan for eksempel hjælpe med at sortere i store mængder ansøgninger og analysere ansøgerens egnethed via videosamtale og personlighedstest.

Men hvis disse værktøjer er biased, kan man så risikere at bliver sorteret fra pga køn eller etnicitet før man overhovedet har talt med et menneske? Mød to kvinder, som har sat sig for at udvikle AI som vil ændre på dette.

Gæster

Kim Escherich
tinyurl.com/y6u4zn3c

Develop Diverse Stifter og CEO Jenifer Clausell-Tormos
og Tech Lead Dignee Brandt
www.developdiverse.com

I podcasten refereres til/fra:

Harvard University: What Works: Gender Equality by Design
tinyurl.com/n2rz3f7

Hirevue
tinyurl.com/ybwk27bd

Podcasten er produceret af Ingeniørforeningen IDA. Den er udviklet, tilrettelagt og redigeret af journalist Marie Høst med redaktionel sparring fra IDAs programudvikler Tina Ryoon Andersen.

Hvem skal vinde Agnes & Betzy prisen på 25.000 kr.?
Kender du en ildsjæl, som har gjort noget bemærkelsesværdigt inden for teknologi og naturvidenskab? Så er det nu, du kan nominere din kandidat til IDAs Agnes & Betzy-pris.

Podcast: Blinde vinkler

Bias er en uundgåelig del af vores liv. Den hjælper os til at forstå verden, men den er også med til at indsnævre vores verdenssyn og skabe blinde vinkler, som gør at nogle mennesker bliver efterladt i skyggen af det gode selskab.

I denne nye podcast fra IDA undersøger journalist Marie Høst hvor og hvordan brugen af kunstig intelligens skaber utilsigtede bias.

Find alle episoder her.

Du kan også finde Blinde vinkler i iTunes eller din foretrukne podcatcher.