Techtopia 190: Politikere vælger Facebook fremfor aviser

Siden sidste år har vi set langt flere kommentarer fra politikere på mediernes Facebookopslag end i årene forinden. Hvad betyder det for den demokratiske debat?

Siden sidste år har vi set  langt flere kommentarer fra politikere på mediernes Facebookopslag end i årene forinden. Det viser en ny opgørelse fra analysebureauet Analyse & Tal. Særligt nogle af de borgerlige politikere er meget aktive kommentatorer på mediernes nyhedshistorier og har responstider på under tre timer i gennemsnit.
Når en politiker har kommenteret på mediernes opslag, ryger opslaget ofte højt op på listen over kommentarer.
Når en politiker har kommenteret på mediernes opslag, ryger opslaget ofte højt op på listen over kommentarer.
Men hvad betyder det at den politiske debat ikke foregår i aviserne med en redaktør ved roret, men istedet udfolder sig på en udenlandsk databetalingstjeneste som Facebook?
Det debatterer Techtopias vært Henrik Føhns med administrerende direktør på Dagbladet Information, Stine Carsten Kendal, og professor i kommunikation og digital transformation ved CBS, Mikkel Flyverbom.
Optagelsen stammer fra et webinar arrangeret af DJØF for nyligt.

Links;
Analyse & Tal: Politikere i Mediernes Kommentarspor https://strapi.ogtal.dk/uploads/d8cc8c23b8014e2ba8e3227f9c03852d.pdf
EU vil tøjle techgiganter https://ida.dk/viden-og-netvaerk/techtopia/episoder-2021/techtopia-183-eu-vil-toejle-techgiganterss
Abonner på Techtopia Podcast

Techtopia er en ugentlig podcast om mennesker og teknologi. Herunder emner som AI, blockchain, bio hacking, digitalisering, kvantecomputere, robotter og meget mere. 

Lyt til Techtopia 
Du kan lytte til nyeste og tidligere podcasts på en række platforme: