Workflow: Seniorer vil have tid, indflydelse og fleksibilitet

Seniorarbejdslivet skal vare længe, men hvordan skal det indrettes – og er arbejdspladserne overhovedet interesseret i at beholde de aldrende medarbejdere?

Seniorarbejdslivet skal vare længe, men hvordan skal det indrettes, så du kan holde ud at være i det, når du bliver 60 og måske endda 70 eller 80 år – og er arbejdspladserne overhovedet interesseret i at beholde de aldrende medarbejdere?

I denne episode af Workflow taler vi med Lars Louis Andersen, professor MSO i arbejdsmiljø, om seniorlivet på vidensarbejdspladserne, og med journalist Abelone Glahn, der har skrevet en bog om at være ‘Senior og Selvstændig’.

De er enige om, at det især for mange vidensarbejdere i vid udstrækning handler om at kunne arbejde fleksibelt, og at man som senior kan tilrettelægge sit arbejde på nye måder, efterhånden som man bliver ældre.

Links / shownotes

Lars Louis Andersen – det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

SeniorArbejdsliv - Muligheder og barrierer for et langt og sundt arbejdsliv i Danmark. Tidsudvikling fra 2018 til 2020

SeniorArbejdsLiv - 2.runde

Abelone Glahn

Bogen "Senior og selvstændig"

Find frem til Workflow - en podcast om fremtidens arbejdsliv

En god senkarriere er en gevinst for alle

Seniorer - det lyder som sidste skridt før pensionistlivet. Men senkarriere betyder også overblik, erfaring og masser af lyst til udvikling. Besøg IDAs tema om senkarriere, hvor du bl.a. får råd til, hvordan du får mest ud af din senkarriere, og hvordan du får økonomien til at hænge sammen

Læs mere og besøg temaet her.