29.03.2021
3 min læsetid

Techtopia 187: Kampen om sikkerhed på nettet

Hvad er vigtigst: At bekæmpe bedrageri eller pædofili på nettet? Sat på spidsen men centralt i diskussion om, hvem der skal styre sikkerheden på nettet. Skal det være techgiganten Google eller din lokale internetudbyder?

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Hvad er vigtigst: At bekæmpe bedrageri eller pædofili på nettet? Spørgsmålet er sat på spidsen, men det er centralt i diskussionen om, hvem der skal styre sikkerheden i din færd på nettet. Skal det være techgiganten Google eller din lokale internetudbyder med politiet som mulig gæst?

 

Google, Mozilla og eksperter i internetsikkerhed vil kryptere trafikken i din browser for at beskytte internetbrugere mod fx falske websites, der opsnapper passwords og kreditkortnumre. Men hvis det sker, så ophører det såkaldte børnepornofilter med at virke. Det er i dag placeret hos de danske teleselskaber, men hvis Google og Mozilla krypterer trafikken i browserne, så kan hverken teleselskab, Red Barnet eller politiet følge med i trafikken.

 

Der med andre ord lagt op til konflikt omkring et emne, som de færreste forstår, fordi det er en kompleks gryderet af teknik, jura, forretningsinteresser, privatliv og kriminalitet.

 

Techtopia prøver rede trådene omkring DoH - DNS over https - ud.

 

Medvirkende:

Henrik Kramselund Jereminsen, internet samurai, Zensecurity

Per Frederiksen, Psykolog & projektleder, Red Barnet 

Lise Fuhr, direktør, ETNO

 

Links:

Hvad er DoH? https://www.ssl.com/faqs/what-is-dns-over-https-doh

Abonnér på Techtopia Podcast

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Du kan lytte til Techtopia podcast via iTunes eller Spotify.

Lyt til Techtopia podcast her