07.06.2018
35 min læsetid

Techtopia #56: Alle lande vil have en smartcity

elvom Cairo, København og Shanghai ikke ligner hinanden på overfladen, så deler de utroligt mange af de samme problemstillinger i bestræbelsen på at blive smart.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

Hvis du bor i en smartcity, så er du via din smartphone i konstant friktionsløs kontakt med byens mange tilbud lige fra parkering til leje af cykler eller håndtering af affald.

På globalt plan kæmper storbyer om at være den smarteste smartcity, og selvom Cairo, København og Shanghai ikke ligner hinanden på overfladen, så deler de utroligt mange af de samme problemstillinger i bestræbelsen på at blive smart.

Det handler om at implementere internet of things (IoT), der ikke bare er en teknologisk udfordring men også en udfordring for privatlivets fred og omgangen med borgernes private data.

I Kina tænker man ikke meget over den side af sagen, men i Danmark funderes der over, hvad det betyder, når Rådhuspladsen bliver en del af internettet?

Medvirkende:
Martin Brynskov, lektor, Informationsvidenskab, Aarhus Universitet
Lu Yin, innovation officer, Innovation Centre Denmark i Shanghai

Links:
Martin Brynskov 
Innovation Centre Denmark i Shanghai

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook