Vores fødevarer bliver forandret i disse år med genteknologi og 3D print. Mad og øl kan blive både sundere, mere velsmagende og mere bæredygtig.
af Henrik Føhns
Shownotes
Future Talks er et IDA-arrangement, hvor forskere giver indblik i frontforskning og ny teknologi, der vil forandre vores verden.
Techtopia tændte den nysgerrige mikrofon for at høre om, hvordan den kontroversielle CRISPR-teknologi kan bruges til at klippe i DNA i gær til ølproduktion, og dermed give bedre smag og kortere produktionstid.
Der blev også talt om 3D print af mad, hvilket på den ene side kan gøre mad mere kunstfærdig at se på, men på den anden side også kan optimere næringsværdien for fx cancerpatienter.
Og så skal vi på fotosafari i computerspillet GTA 5, som er en grum parallel verden til vores og derfor rummer foruroligende fotos, der kan stille fundamentale spørgsmål om, hvad det betyder at være menneske i en virtuel verden?
Medvirkende:
Morten Rockford Ravn, kunstner
Konstantina Giannakou, Food technologist, DTU Bioengineering
Lilia Ahrné, professor, Department of Food Science, Ingredient and Dairy Technology, University of Copenhagen
Links:
Future Talks
Morten Rockford Ravn
Lilia Ahrné
Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.
Gå til Facebook