Kursus

Bliv intern auditor ISO 19011

Bliv klædt på til at blive en kompetent intern auditor i din virksomhed, så du kan gennemføre audits i overensstemmelse med ISO 19011:2018-standarden.


Tid og sted

 • 04.11.21

  København

 • 31.01.22

  Middelfart

Varighed: 1 dag

Hvorfor intern audit?

Interne audits er en vigtig del af alle ledelsessystemer. Ved intern audit fokuseres der på at verificere, at arbejdsgangene fortsat opfylder kravene i ledelsessystemet. Interne audits kan også afsløre, om virksomhedens rutiner og procedurer er effektive og fungerer i praksis. Interne audits bør derfor gennemføres med jævne mellemrum, så evt. forbedringer synliggøres og potentielle risici opdages, før det er for sent.

Formålet med kurset

På dette kursus lærer du at forberede og gennemføre intern audit af ledelsessystemer. Kurset baserer sig på ISO 19011:2018-standarden (auditering af ledelsessystemer). Kurset giver dig de vigtigste værktøjer til planlægning, udførelse og afrapportering af interne audits.

På kurset arbejder du med

 • Formålet med intern audit
 • Auditprincipper og -processen
 • Ledelse af et auditprogram
 • Forberedelse og udførelse af intern audit
 • Auditors roller, kompetencer og værktøjer
 • Rapportering af audit og opfølgning

Kurset er udarbejdet i overensstemmelse med anbefalingerne i ISO 19011-standarden.

Kursets er for dig, som er eller ønsker at blive intern auditor

Kurset er målrettet personer, der skal deltage i interne audits af ledelsessystemer inden for f.eks. Kvalitetsledelse (ISO 9001), Miljøledelse (ISO 14001), Arbejdsmiljøledelse (ISO 45001) og til en vis grad informationssikkerhed (ISO/IEC 27001).

Kurset er generisk og kan bruges lige meget hvilken type af ledelsessystemer, der skal auditeres.

Det er ikke et krav, men kendskab til ledelsessystemer og ledelsesstandarder er en fordel.

Dit udbytte:

Som deltager får du kendskab til principper, processer og værktøjer, der benyttes ved forberedelse, gennemførelse, rapportering og opfølgning på interne audits i overensstemmelse med ISO 19011:2018. Som deltager bliver du i stand til aktivt at udføre interne audits af virksomhedens processer, uanset hvilken type ledelsessystem, virksomheden har:

 • Udarbejdelse af auditprogram og auditplaner
 • Forberedelse og gennemførelse af temabaserede audits
 • Kendskab til auditprocessen og auditprincipper
 • Indsigt i auditors rolle og værktøjer
 • Rapportering og opfølgning på gennemførte audits

Sådan forløber kurset i Bliv intern auditor

Selve kurset:

 • 1 kursusdag kl. 9.00 – 16.30 morgenmad fra kl. 8.30
 • Fuld forplejning
 • Kursusmateriale

Efter kurset:

 • Kursusbevis

Varighed

1 dag

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

5.620 kr.

Ikke IDA-medlem:

6.120 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
4. nov. 2021
Kl. 09:00 - 16:30

Adresse

Dansk Standard

Göteborg Plads 1

2150 København


Arrangementsnummer

341800

Tilmeldingsfrist 01. nov. 2021 - kl. 23:59

Fyn

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
31. jan. 2022
Kl. 09:00 - 16:30

Adresse

Hindsgavl Slot

Hindsgavl Allé 7

5500 Middelfart


Arrangementsnummer

342377

Tilmeldingsfrist 24. jan. 2022 - kl. 23:59

Underviser på kurset

Susan Redder Bruun, chefkonsulent og Kvalitets- og Miljøchef i Dansk Standard. Susan har mere end 20 års erfaring med undervisning og forretningsudvikling. De senere år har Susan undervist og rådgivet om kvalitets- og miljøledelse i danske virksomheder.

Kurset afholdes i samarbejde med Dansk Standard, som også står for undervisningen.

Videreformidling af kontaktinformationer

Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Dansk Standard. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent