Kursus

Lean introduktion – Yellow belt

2 dages intensivt kursus i Leanprincipper, -værktøjer, værdistrømsanalyse og procesoptimering.


Tid og sted

 • 28.10.21

  Aarhus V

 • 04.11.21

  København K

Varighed: 2 dage

Få styr på Lean værktøjerne og principperne

Lean introduktion – yellow belt er et 2 dages intensivt kursus, hvor du får en grundig introduktion til Leanprincipperne og -værktøjerne, og der er særlig fokus på værdistrømsanalyse og optimering af forretningsprocesserne. Kurset er praktisk orientereret, hvor du får konkrete værktøjer, som du bliver trænet i at afvende.

Hvad er Lean? 

Lean er en forretningsfilosofi og ledelsesværktøj til optimering af virksomheden og øge kvantiteten i virksomhedens produktion eller administration og service.

Lean handler om at skabe mest mulig værdi for kunden med den mindst mulige indsats. Dvs. Lean handler om at trimme virksomhedens processer, så man smartere og mere effektivt kan levere, det som kunderne efterspørger. Lean fokuserer på at reducere ”spild” og fjerne de aktiviteter, der ikke er værdiskabende for kunderne. Lean frigiver dermed tid, så medarbejderne kan fokusere på de værdiskabende aktiviteter og løfte kundeoplevelsen.

Virksomheder, der har succes med implementering af Lean opnår:

 • Forbedret medarbejdertilfredshed
 • Øget kundetilfredshed
 • Forbedret indtjening

På kurset Lean introduktion – Yellow belt arbejder du med:

 • Hvad er Lean? Baggrund og historie
 • Lean principper – Toyota’s 2 samt Womack & Jones’ 5
 • Optimering af forretningsprocessor
 • De 8 former for spild
 • Værdiskabende og ikke værdiskabende aktiviteter
 • Værdistrømsanalyse
 • Lean værktøjskassen – 5S, standardiserede arbejde, Kaizen og PDCA
 • Lean kultur
 • Implementering af Lean

Kurset er for dig, der vil introduceres til Lean

Kurset er målrettet ledere, projektledere og medarbejdere, der gerne vil introduceres til Lean, leanværktøjer og værdistrømsanalyser og som skal lede eller deltage i Lean aktiviteter. Kurset henvender sig til både små og store private og offentlige virksomheder.

Kurset er tilrettelagt, så det er relevant for virksomheder, der arbejder med eller vil arbejde med:

 • Lean produktion
 • Lean administration & service

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for deltagelse på kurset i Lean introduktion – Yellow belt.

Dit udbytte:

 • Et godt overblik over Lean principper og værktøjer
 • At kunne anvende de vigtigste Lean principper og værktøjer
 • At kunne optimere forretningsprocesserne i din virksomhed
 • At kunne udarbejde og gennemføre en værdistrømsanalyse i din virksomhed

Sådan forløber kurset i Lean introduktion - gult bælte

Selve kurset:

 • 2 undervisningsdage kl. 9.00-16.30 (morgenmad fra kl. 8.30)
 • Forplejning
 • Undervisningsmateriale

Efter kurset:

 • Kursusbevis
 • 12 mdr. adgang til Compass LMS (Learning Management System). Her har du adgang til alt dit kursusmateriale
 • Lean Yellow belt certificering som består af
  • Multiple choice test (ca. 60 spørgsmål)

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

6.500 kr.

Ikke IDA-medlem:

6.900 kr.

Vælg sted og dato

Østjysk

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
28. okt. - 29. okt. 2021
Kl. 09:00 - 16:30

Adresse

Hotel Scandic Aarhus

Rytoften 3

8210 Aarhus V


Arrangementsnummer

340386

Tilmeldingsfrist 24. okt. 2021 - kl. 23:59

København

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
4. nov. - 5. nov. 2021
Kl. 09:00 - 16:30

Adresse

Compass

Købmagergade 67

1150 København K


Arrangementsnummer

340383

Tilmeldingsfrist 31. okt. 2021 - kl. 23:59

Niels Fester

Founding Partner. Programansvarlig Underviser og Praktiker

Niels er uddannet civilingeniør fra DTU, og har gennem det meste af sin karriere arbejdet med Lean i både produktion og service. Han har udbygget sin uddannelse indenfor Lean og innovation gennem studierejser til Japan og på Havard Business School i Boston. Han har beskæftiget sig med optimering i både service, produktion og administration og udover sine opgaver hos Compass Lean Academy har Niels været fagansvarlig for diplomuddannelsernes Lean og Six Sigma uddannelsesprogrammer.

Torben Madsen

Director Business Excellence. LSS MBB

Lean Six Sigma Master Black Belt. Torben er uddannet indenfor strategi, innovation og ledelse på Harvard Business School i Boston, og han har suppleret sin Lean uddannelse hos Toyota i Japan. Han har en tung IT baggrund kombineret med mange års ledelseserfaring som Manager, Divisionschef, Udviklingschef, Kundeservicechef og Continuous Improvement Manager. Torben har erfaring fra både service, produktion og administration.

 

Samarbejde

Kurset afholdes i samarbejdet med Compass Academy, som også står for undervisningen.

OBS: Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Compass Academy. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent