Kursus

Agil projektledelse

På kurset i agil projektledelse lærer du, hvordan du styrer projekter i sprint. Med de rette agile værktøjer kan du imødekomme nye krav til projektet og sikre større værdi og hurtigere resultater.


Tid og sted

 • 06.12.21

  København SV

 • 31.01.22

  København

 • 21.03.22

  Aarhus C

Se flere tider og steder under tilmelding

Varighed: 2 dage


Evaluering: 8,98 ud af 10       

Opnå succes med agil projektledelse

Agil projektledelse betyder, at man arbejder i iterationer – dvs. gentagelser eller sprint. Ved at opdele større projekter til mindre sprint er det nemmere at tilpasse projektet løbende og forbedre resultatet.

Agil projektledelse giver en helt grundlæggende fleksibilitet i forhold til ændringer, men for at få dine projekter bedst i mål, er det vigtigt, at du kan kombinere den agile projektledelse med den klassiske plandrevne projektledelse.

På dette kursus lærer du at arbejde agilt med effektive værktøjer, herunder projektledelsesmetoden Scrum. Du får indsigt i, hvordan du hurtigt kan lave estimater, planlægning, opfølgning, risikostyring og interessentanalyse. Kurset er bygget op med øvelser, hvor du lærer at bruge din nye viden og værktøjer i dit eget projekt.

På kurset i agil projektledelse lærer du:

 • Hvad agil projektledelse er, og hvordan du arbejder hurtigt og effektivt med simple agile værktøjer
 • Hvornår du skal arbejde med en agil fremgangsmåde – og hvornår en plan-dreven fremgangsmåde er bedre
 • At benytte værktøjer, metoder og teknikker til agil projektledelse
 • At anvende den agile projektledelsesmetode Scrum samt andre metoder i praksis

Kurset er for dig, som er projektleder

Kurset er for projektledere og projektdeltagere i alle typer projekter, fx planlæggere, programmører, analytikere, specialister, metode/teknikstøtter eller tilsvarende. Det forventes, at du har kendskab til projektarbejde fra flere projekter, når du deltager i kurset agil projektledelse. 

Dit udbytte:

 • Bliv i stand til at værdisætte, ændre scope og imødekomme nye krav i projektet
 • Gør dit projekt agilt fra idé over plan til faktisk forandring
 • Arbejd konsekvent med agile værktøjer
 • Vælg mellem agile eller plandrevne fremgangsmåder
 • Benyt agile teknikker og metoder til projektledelse
 • Anvend Scrum og andre udvalgte metoder i projektarbejdet

Din virksomhedsudbytte:

Når du har deltaget i agil projektledelse får din virksomhed følgende udbytte:

 • En projektleder, der evner at håndtere mange forandringer i et projekt
 • Større værdi og hurtigere leverancer fra projekter

Sådan forløber kurset i agil projektledelse

Selve kurset:

 • 2 kursusdage
 • Fuld forplejning
 • Kursusmateriale

Efter kurset:

 • Kursusbevis

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

9.000 kr.

Ikke IDA-medlem:

11.000 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
6. dec. - 7. dec. 2021
Kl. 09:00 - 16:30

Adresse

Scandic Sydhavnen

Sydhavns Plads 15

2450 København SV


Arrangementsnummer

339648

Tilmeldingsfrist 29. nov. 2021 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
21. mar. - 22. mar. 2022
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Comwell Aarhus

Værkmestergade 2

8000 Aarhus C


Arrangementsnummer

341545

Tilmeldingsfrist 14. mar. 2022 - kl. 23:59

René Jon Figgé

René Jon Figgé er certificeret Scrum Master og IPMA B-certificeret senior projektleder. Han har mere end 30 års projekterfaring i stillinger som senior projektchef, projektleder, konsulent, client director og afdelingsleder.

René er en meget erfaren senior projektchef, facilitator samt underviser. Han har desuden som Head of Project haft ansvar for etablering og kompetenceudvikling af en stor projektafdeling og har således også stor erfaring med udvikling og ledelse af medarbejdere.

Jan Pries-Heje

Jan Pries-Heje har de sidste 20 år forsket, løst problemer og designet løsninger til it-organisationer og it-projekter.

Jan har siden 2007 været ansat som professor i Informatik og Datalogi ved Roskilde Universitet, hvor han leder en forskningsgruppe i brugerdreven it-innovation.

Jan har siden 1999 forsket i og hjulpet virksomheder med agil udvikling og agil projektledelse. Jan har fx designet en model til at vælge mellem agile og plandrevne metoder, og han har udviklet en metode der kan bruges til at skræddersy en agil fremgangsmåde til en konkret organisation.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Jette Meyer-Kristensen

Jette Meyer-Kristensen

Projektlederudviklingskonsulent