Kurser: Projektledelse

Projektledere er attraktive blandt arbejdsgiverne og har en høj grad af arbejdsglæde, men det er også en kompleks rolle, der kan vokse sig uoverskuelig, hvis ikke du har de rette kompetencer.


 

Kurser om projektledelse

På IDAs kurser lærer du at styre dit projekt sikkert i mål ved at tage højde for risikofaktorer samt ved at håndtere din styregruppe og interessenter undervejs.

Lær at mestre alle aspekter af projektlederrollen

Er du ny, kommende eller erfaren projektleder? Uanset hvor du befinder dig i din karriere, er der nogle særlige udfordringer at være opmærksom på – og værktøjer og teknikker som du kan benytte til at øge dine chancer for succes.

Som ny projektleder skal du have styr på de grundlæggende værktøjer til at planlægge og gennemføre et projekt til tiden og inden for den budgetramme, du har aftalt med din styregruppe. Har du lidt mere erfaring som projektleder, kan du med fordel fokusere på, hvordan du sammensætter det rette team og holder det motiveret i løbet af projektet.  

Som erfaren projektleder, der mestrer de grundlæggende elementer i jobbet, vil dine primære udfordringer måske snarere handle om, hvordan du agerer som leder i kritiske situationer, og når resultatet af dit projekt skal implementeres i organisationen. 

Efteruddannelse er vigtig for din trivsel

Det er ikke alle arbejdspladser, der er opmærksomme på, at projektledelse kræver en særlig faglighed, som du ikke nødvendigvis har, fordi du har været dygtig inden for et specifikt fagområde eller kender organisationen indefra. IDAs undersøgelser viser, at hver tredje projektleder mener, at de selv har utilstrækkelige kompetencer til at varetage rollen. Over længere tid kan den følelse af utilstrækkelighed gå ud over din motivation og i værste fald føre til stress. Derfor er det vigtigt, at du udbygger dine kompetencer løbende, så du ikke føler, at arbejdet bliver overvældende, for i længden går det ikke bare udover dig selv, men også projektets chancer for at få succes.

IDA er Danmarks største organisation for projektledere, og vores kurser er udviklet med udgangspunkt i flere års erfaring med at sammensætte efteruddannelse for projektledere med en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund. Hvis du er i tvivl om, hvilket kursus der passer bedst til dig, er du velkommen til at kontakte os.

Vil du vide mere?

Billede af Mette Olesen

Mette Olesen

Lederudviklingskonsulent