Kursus

Leading SAFe®

Deltag på IDAs Leading SAFe ® kursus, og bliv en drivende kraft i din virksomheds agile transformation med en certificering som SAFe® Agilist.


Tid og sted

 • 24.11.21

  København

 • 07.02.22

  København

 • 28.03.22

  Aarhus C

Se flere tider og steder under tilmelding

Varighed: 2 dage


Evaluering: 8,08 ud af 10        

Lær at lede agile transformationer med IDA's Leading SAFe® kursus

Hvad er SAFe®?

SAFe® står for Scaled Agile Framework og er en stadig mere populær, komplet tilgang til store, multi-team agile projekter og programmer. SAFe® benytter begreber fra Lean Thinking og Kanban til ledelse af arkitektoniske og forretningsmæssige temaer.

På kurset Leading SAFe® vil du få en bedre forståelse for SAFe®-rammeværket, og hvordan de tre niveauer i SAFe® – Team, Program og Portfolio – spiller sammen. Derudover lærer du at lede agile transformationer i en organisation, og du bliver klædt på til at arbejde agilt og effektivt i større programmer.

Du vil lære, hvordan du skalerer den agile arbejdsmetode på tværs af teams og organisatoriske enheder, og hvordan du får mange teams til at arbejde sammen om at levere ind til samme projekt – agilt og effektivt.

Leading SAFe® kurset kulminerer i en eksamen, som ved beståelse giver dig titlen som certificeret SAFe®-agilist samt kompetencer til at drive en agil transformation ved hjælp af SAFe®.

På kurset arbejder du med:

 • Hvordan Lean-Agile udvikling adskiller sig fra mere traditionelle rammeværker
 • Hvordan SAFe giver et fælles rammeværk for hele organisationen, fra porteføljestyring, via programstyring til team-eksekvering
 • Hvordan du kan organisere programmer i ”Agile Release Trains” baseret på din virksomheds Value Streams, som tilsammen udgør jeres kerneforretning – det som gør jeres kunder glade
 • Hvordan flere teams arbejder sammen i et Agile Release Train om at løse en fælles og gennemgående opgave – med fokus på planlægning på de forskellige niveauer
 • Hvordan du bliver en drivende kraft i forhold til at arbejde agilt i større programmer og organisationer

Kurset er for dig, der skal implementere eller drive en SAFe®/agil transformation


Det kan være, at du er en del af topledelsen, eller du er måske linjeleder eller PMO, projektleder, specialist el.lign. Det afgørende er, at du vil gå forrest og drive forandringen i din organisation.

 

Efter kurset kan du:

 • Bidrage til at skalere den agile arbejdsmetode i din virksomhed
 • Forstå SAFe® rammeværket samt se, hvordan I kan bruge det i jeres organisation
 • Skabe overblik over jeres portefølje af agile udviklingsinitiativer
 • Navigere uden om de mest almindelige faldgruber i forandringsledelsen

Chancen for at lykkes med store projekter og programmer øges markant med viden om SAFe® og indsigt i, hvordan man arbejder agilt og effektivt i større programmer – programmer, som kan være afgørende for din virksomheds fremtid. Det er derfor vigtigt, at de ansvarlige er klædt rigtigt på til at håndtere opgaven.

Din virksomhed får en medarbejder, der kan:

 • Skabe overblik over porteføljen af agile udviklingsinitiativer i organisationen
 • Være en drivende kraft i forhold til at arbejde/drive agilt i større programmer og organisationer
 • Igangsætte programmer i form af Agile Release Trains

Eksamen og certificering

Deltagelse i kurset forbereder dig til at tage SAFe® Agilist-eksamen og blive en certificeret SAFe® Agilist (SA). Eksamensgebyret er inkluderet i kurset.

 • Efter afslutning af kurset har du 30 dage til at afslutte eksamen
 • SAFe® Agilist eksamen er en multiple choice eksamen, som gennemføres online
 • Prøven er udviklet og hostet af Scaled Agile

Ved bestået eksamen modtager du din certificering som SAFe® Agilist (SA) og et 1 års medlemskab af Scaled Agile.

Kurset afholdes på dansk, men med materialer på engelsk.

Sådan forløber kurset i Leading SAFe®

Selve kurset:

 • 2 undervisningsdage - kl. 09.00-17.00 (overnatning er ikke inkl. i deltagerprisen)
 • Forplejning - (Der er morgenmad fra kl. 08.30)

Efter kurset:

 • Ved bestået eksamen bliver du certificeret SAFe® Agilist (SA). Eksamensgebyret er inkluderet i kurset.•
 • 1 års medlemskab af Scaled Agile

 

Underviser(e): Torben Wederkinck i København og Thommas Grauballe i Aarhus 

OBS! Ved tilmelding til kurset videreformidles dit navn, e-mail og virksomhed til Mannaz. En konsulent fra Mannaz varetager undervisningen på kurset, og Mannaz anvender udelukkende dine kontaktinformationer i forbindelse med din SAFe certificering.

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

8.900 kr.

Ikke IDA-medlem:

10.900 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
24. nov. - 25. nov. 2021
Kl. 09:00 - 17:00

Adresse

Tivoli Hotel & Congress Center

Arni Magnussons Gade 2

1577 København


Arrangementsnummer

337018

Tilmeldingsfrist 17. nov. 2021 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
28. mar. - 29. mar. 2022
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Comwell Aarhus

Værkmestergade 2

8000 Aarhus C


Arrangementsnummer

341551

Tilmeldingsfrist 21. mar. 2022 - kl. 23:59

Thommas Grauballe Ottsen

Thommas Grauballe Ottsen har 20 års erfaring i undervisning, ledelse, agil transformation og projektledelse og har arbejdet med optimering af flere multinationale firmaer. Thommas er akkrediteret underviser i Prince2®, Scrum og Scaled Agile Framework®. Siden 2011 har han afholdt mere end 250 kursusdage for over 2.000 tilfredse deltagere.

Thomas underviser på de kurser, som afholdes i Aarhus. 

Torben Wederkinck

Senior Consultant

Torben Wederkinck har mere end 30 års erfaring i undervisning og har arbejdet +15 år med agile principper og metoder ved både offentlige og private organisationer. Hvor han har fungeret i rollerne RTE, SCRUM Master, Agile coach, Agile implementerings konsulent samt Agile projektleder. Altid med fokus på at optimere gennemførelsen af event og samarbejde.

Torben er akkrediteret underviser i Scaled Agile Framework (SAFe®).

 

OBS: Kurset gennemføres i samarbejde med Mannaz. Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Mannaz. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med selve kursusafholdelsen, og vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Jette Meyer-Kristensen

Jette Meyer-Kristensen

Projektlederudviklingskonsulent