Kursus

Scrum Master

Bliv certificeret Scrum Master og lær at tilrettelægge og designe agile projekter. Lær at forstå kernen i det agile mindset, og hvordan Scrum-rammeværket kan støtte teams og organisationer i deres agile udvikling.


Tid og sted

 • 06.12.21

  København S

Varighed: 2 dage

Deltag på Scrum Master kursus, og lær at sikre succesfuld gennemførelse af de enkelte sprints i dine agile projekter med en PSM® I-certificering

Som Scrum Master fungerer du bl.a. som facilitator og coach, og det er dit ansvar at facilitere processer og forbedringer og at støtte og udfordre dine teams udvikling.

Scrum frameworket er nemt at forstå, men svært at implementere succesfuldt, hvis man ikke har indsigt i de agile værdier og principper, der ligger bag.

På kurset arbejder vi med:

 • Det gode agile team
 • Alle events i Scrum: Daglig Scrum, Planlægning, Review og Retrospect
 • Typiske problemstillinger i forbindelse med implementering og anvendelse af Scrum
 • Facilitering og optimering
 • Hvordan man skaber overblik, transparens, planlægning og forudsigelighed
 • Samspil med andre teams, brugere, ledelsen og andre interessenter

Kurset forbereder dig til at tage den officielle certificeringseksamen ”Professional Scrum Master® I (PSM I)” fra Scrum.org. Består du denne, kan du kalde dig Scrum.org Professional Scrum Master®.

Afslut med en certificering

Din eksamen foregår online direkte hos Scrum.org. Du kan selv vælge, hvilken dag og hvilket tidspunkt på dagen, der passer bedst i din kalender.

Eksamen foregår på engelsk og varer én time. Eksamen er en multiple choice-test på 80 spørgsmål, hvoraf du skal besvare 68 korrekt (85%). Inkluderet i kursusprisen er ét eksamensforsøg.

Når du består din PSM® I-eksamen, vil du modtage den internationalt anerkendte certificering “Professional Scrum Master® I (PSM® I)”.

Kurset er for dig, som ønsker at styrke din agile indsigt og dine kompetencer og som gerne vil opnå en internationalt anerkendt Scrum certificering.

Dig, som enten er ny Scrum Master, og som ønsker at få en god forståelse og en robust agil værktøjskasse, eller dig som er en erfaren Scrum Master, der søger inspiration og som ønsker at skærpe dine kompetencer.

Det er en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til agil projektledelse (fx fra kurset Agil Projektledelse)

Dit udbytte

Efter kurset har du fået:

 • Forståelse for agile metoder, og hvordan de virker
 • Intensiv træning i de enkelte elementer i Scrum, og hvordan de anvendes
 • Indsigt i de typiske problemstillinger og udfordringer ved at implementere og anvende Scrum i en organisation
 • Viden om, hvordan man faciliterer udviklingen i et Scrum-team
 • Indsigt i, hvordan du skaber overblik og gennemsigtighed til rapportering
 • Konkrete værktøjer og teknikker, der kan bruges sammen med Scrum
 • PSM® I-certificering fra Scrum-org som bevis på dine kompetencer

Din virksomheds udbytte

Efter kurset har I en medarbejder, der kan:

 • Sikre at teams tager ansvar for egen udvikling og samtidigt fokuserer på helheden
 • Være med til at løfte andre via coaching og træning i agile principper og værdier
 • Forbedre kommunikation, alignment og involvering på tværs af teams og ledelsesniveauer
 • Hjælpe med at tilpasse og implementere Scrum til egen organisation
 • Sikre hurtigere leverancer og højere kvalitet i leverancer
 • Hjælpe til øget medarbejdertilfredshed
 • Sikre bedre fastholdelse og tiltrækning af nye talenter

Scrum Master kursus vs SAFe Scrum Master kursus

Forskelle på Scrum Master og SAFe® Scrum Master

Er du i tvivl om, hvorvidt Scrum Master eller SAFe® Scrum Master er det rigtige kursus for dig, håber vi, at du kan komme tættere på en afklaring ved at læse nedenstående:

Scrum er et agilt rammeværk til succesfuld gennemførsel af agile projekter. SAFe® Scrum løfter det agile fra et enkelt projekt til hele organisationen/projektporteføljen. Det sikrer, at de agile projekter i organisationen ”følges ad”, og at man derved optimerer udbyttet af hele porteføljen.

På kurset Scrum Master bliver du introduceret til Scrum som rammeværk til agil udvikling. Derudover lærer du om, hvordan Scrum Master-rollen ser ud. Som Scrum Master er det bl.a. din opgave at sikre succesfuld gennemførelse af de enkelte sprints i dine agile projekter, og samtidig synliggøre fremdriften for product owner.

Ved bestået eksamen opnår du PSM® I-certificering fra Scrum-org som bevis på dine kompetencer og du kan kalde dig Scrum.org Professional Scrum Master®.

På SAFe® Scrum Master kurset lærer du, hvordan den traditionelle Scrum Master-rolle ser ud i en organisation, der arbejder efter SAFe-rammeværket. SAFe® har til formål at skabe fælles rammer og principper for agile principper på tværs af en organisation ved at forbedre samarbejde og leverancer på tværs af hele organisationen. For på den måde at levere hurtigere projekter med bedre resultater.

Det er en fordel for SAFe® Scrum Master-deltagere, at de allerede har kendskab til Scrum og Scrum Master-rollen.

Ved bestået eksamen bliver du certificeret SAFe® Scrum Master (SSM).

Sådan forløber kurset Scrum Master

Undervisningen gennemføres som en kombination af forskellige undervisningsformer, og du vil opleve en engagerende og udfordrende undervisning.

Casearbejde:

Vi arbejder med cases, simuleringer og træningsseancer, og du bliver sat i passende øvelsessituationer, som påvirker din tænkning, refleksion og handling.

Feedback vil blive anvendt til at øge præstationer og skabe positive erfaringer med det formål at opnå læring og motivation til at anvende de nye kompetencer i hverdagen.

I gruppeøvelser arbejder vi med udfordringer og udforsker den praktiske implementering af de agile principper. 

Alt sammen for at skabe forståelse for, hvordan man skaber et effektivt og højtydende Scrum-team.

Før kurset

Du får adgang til forberedende materiale, så vi sikrer, at alle deltagere starter kurset med det samme grundlæggende kendskab til det agile mindset.

Selve kurset

 • 2 dages undervisning
 • Fuld forplejning
 • Kursusmateriale
 • Eksamensforberedelse

Efter kurset

Efter kurset modtager du yderligere materiale, som vi anbefaler, du bruger til din eksamensforberedelse.

Derudover bør du gennemgå den officielle ”Professional Scrum Assessment” hos Scrum.org og følge grundigt op på dine svar. Du kan tage den så mange gange, du vil.

1 eksamensforsøg når du tager Scrum.org’s internationalt anerkendte certificeringseksamen ”Professional Scrum Master® I (PSM I®).

Vi fremsender et link til testeksamen og en kode, som du skal bruge til at tage din officielle Professional Scrum Master® I (PSM® I)-eksamen hos Scrum.org

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

8.900 kr.

Ikke IDA-medlem:

10.900 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
6. dec. - 7. dec. 2021
Kl. 09:00 - 16:30

Adresse

Bella Sky Conference & Event

Center Boulevard 5

2300 København S


Arrangementsnummer

340533

Tilmeldingsfrist 29. nov. 2021 - kl. 23:59

Thommas Grauballe Ottsen

Thommas Grauballe Ottsen har 20 års erfaring i undervisning, ledelse, agil transformation og projektledelse og har arbejdet med optimering af flere multinationale firmaer. Thommas er akkrediteret underviser i Prince2®, Scrum og Scaled Agile Framework®. Siden 2011 har han afholdt mere end 250 kursusdage for over 2.000 tilfredse deltagere.

Thomas underviser på de kurser, som afholdes i Aarhus. 

René Jon Figgé

René Jon Figgé er certificeret Scrum Master og IPMA B-certificeret senior projektleder. Han har mere end 30 års projekterfaring i stillinger som senior projektchef, projektleder, konsulent, client director og afdelingsleder.

René er en meget erfaren senior projektchef, facilitator samt underviser. Han har desuden som Head of Project haft ansvar for etablering og kompetenceudvikling af en stor projektafdeling og har således også stor erfaring med udvikling og ledelse af medarbejdere.

OBS: Kurset gennemføres i samarbejde med Mannaz. Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Mannaz. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med selve kursusafholdelsen, og vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Jette Meyer-Kristensen

Jette Meyer-Kristensen

Projektlederudviklingskonsulent