Arbejdsmiljø

Flere og flere erhvervsaktive danskere rammes af stress. Det gælder også IDAs medlemmer. For IDA er det derfor vigtigt, at vores medlemmer arbejder på arbejdspladser med et godt arbejdsmiljø.

Er det arbejdsgiverens holdning, at stress er den enkeltes ansvar, så halter det psykiske arbejdsmiljø også markant mere.

Anerkender arbejdsgiveren omvendt, at stress er en reel udfordring på arbejdspladsen, som aldrig er den enkelte medarbejders ansvar alene, så vil det psykiske arbejdsmiljø også være bedre.

Derfor skal flere ledere klædes på til at håndtere denne folkesygdom, og best practice i forhold til forebyggelse af stress skal udbredes til flere arbejdspladser.

Det er vigtigt, at ledelsen på de danske arbejdspladser har fokus på at sikre det bedste psykiske arbejdsmiljø for deres medarbejdere. Derfor skal ledere tilbydes nye og bedre muligheder for forebyggelse af stress og forbedring af det psykiske arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser.

Forebyggelse er vigtigt, for når stress først har ramt den enkelte, har det store personlige omkostninger.

Der er store gevinster at hente, hvis vi knækker kurven til gavn for samfundet, virksomhedernes bundlinje og allervigtigst – den enkelte medarbejders sundhed.