Beskæftigelsesindsats

For at bevare og udvikle medlemmernes jobmuligheder på det danske arbejdsmarked, er det vigtigt at virksomhederne har adgang til arbejdskraft med de rette kompetencer – ikke mindst på det tekniske og naturvidenskabelige område.

På trods af medlemmernes relativt gode beskæftigelsesmuligheder, arbejder IDA derfor fokuseret på at sikre, at den offentlige indsats og lovgivningen på beskæftigelsesområdet bedst muligt understøtter medlemmernes tilknytning til arbejdsmarkedet som lønmodtager, selvstændig erhvervsdrivende, freelancer eller andet.

Beskæftigelsesindsatsen i jobcentrene for de højtuddannede grupper skal professionaliseres, hvis indsatsen skal være relevant for virksomhederne og de højtuddannede – herunder IDA’s medlemmer.

Hertil kommer, at lovgivningen på beskæftigelsesområdet i langt højere grad skal gøre det muligt for jobcentrene, A-kasserne og andre at tilbyde indsatser, der kan medvirke til at også højtuddannede får adgang til kompetenceudvikling og vejledning, der øger deres jobmuligheder – med særligt fokus på områder hvor der er mangel på arbejdskraft.

IDA’s beskæftigelsesindsats har samtidig fokus på, at alle medlemmernes kompetencer kommer i spil gennem hele karrieren – hvad enten man er nyuddannet, senior, handicappet, specialist/generalist eller andet.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her