Udenlandsk arbejdskraft

Der uddannes ikke nok naturvidenskabelige kandidater. Derfor er det nødvendigt, at Danmark er åbent og attraktivt for udenlandske specialister. Det medvirker også til at fastholde attraktive jobs i Danmark - til glæde for IDA-medlemmerne og generelt

Nye teknologier og materialer, digitalisering og globale værdikæder er en del af den udvikling, der øger efterspørgslen efter højtuddannet og specialiseret arbejdskraft.

I Danmark uddannes et begrænset antal tekniske- og naturvidenskabelige kandidater, og derfor er det ikke muligt at dække virksomhedernes efterspørgsel efter alle typer specialiserede medarbejdere ”made in Denmark”.

Af den årsag er det vigtigt, at Danmark er åbent og attraktivt overfor udenlandske højtuddannede specialister, hvis vi ønsker at bevare gode og udviklende jobmuligheder i Danmark for både IDA’s medlemmer og generelt.

Med det udgangspunkt arbejder IDA for, at Danmark skal være et attraktivt sted at bo og arbejde for udenlandske højtuddannede specialister, og at Danmark har de ordninger, der skal til for at rekruttere denne type arbejdskraft fra områder udenfor EU og EØS.

I international sammenhæng er det danske arbejdsmarked både småt og ukendt for de fleste. Derfor vil IDA også arbejde for målrettet at markedsføre de gode job- og udviklingsmuligheder samt ”work-life-balance”, som det danske arbejdsmarked kan tilbyde.

 

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her