Grøn forskning

Forskning er vigtig for, at vi kan løse klimarelaterede udfordringer. I IDA mener vi, at Danmark bør løse klimaudfordringerne gennem en fælles grøn forskningsstrategi.

Forskning er et vigtigt instrument for at løse de klimarelaterede udfordringer i Danmark og i resten af verden. 

Derfor mener IDA, at Danmark skal have en grøn forskningsstrategi, der er ambitiøs, problemorienteret og styrende for, hvor den offentlige forskning spiller en rolle for at komme i mål med de danske og globale klimamål. 

Powercon er et eksempel på en virksomhed med fokus på grøn forskning. Her fortæller de, hvilken rolle forskningen spiller for virksomhedens arbejde.

Forskning skal bidrage med grønne løsninger på den korte og lange bane. For at det kan lykkes, må der prioriteres midler til alle forskningstyper – fra grundforskning til det markedsnære, så vi sikrer en løbende mulighed for ny viden og løsninger til eksempelvis CO2-reduktion. Det indebærer en fornuftig balance mellem demonstrationsmidler, strategiske midler, frie forskningsmidler og grundforskning.

En øget grøn forskningsindsats skal samtidig sikre incitamentsstrukturen for spredning af forskningsresultater, så nye og eksisterende grønne løsninger kommer i spil i samfundet og i virksomhederne. Dermed går Danmark ikke glip af væsentlig viden og potentielle grønne jobs og eksport. 

  1. Kronik

    Danmark bør løse klimaudfordringerne gennem en national forskningsstrategi

Læs mere

Viden

Se plan for 70 pct. reduktion på transport og energi

IDA har i tæt samarbejde med Aalborg Universitet lavet Danmarks første samlede plan for, hvordan transport- og energiområdet når regeringens mål om at reducere klimagasudledninger med 70 procent i 2030.

Læs mere