26.02.2021
2 min læsetid

Akademiker-aftale på plads med regionerne

Overenskomstforhandlingerne for akademikerne i landets regioner er nu helt på plads.

Søren Lorentzen

af Søren Lorentzen

Carsten Eckhart Thomsen, formand for IDA Offentlig er tilfreds med aftalen, der gælder for IDAs 1.600 medlemmer i regionerne.

I nat landede Akademikerne og Regionerne en aftale for medlemmerne i regionerne. Aftalen skal ses som en forlængelse af forliget fra sidste weekend mellem Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner, som sikrede en lønudvikling på 5,02 pct. over de næste tre år.

Carsten Eckhart Thomsen, formand for IDA Offentlig er tilfreds med aftalen, der gælder for IDAs 1.600 medlemmer i regionerne.

”Akademikerne i regionerne løser vigtige opgaver, og vi har først og fremmest forhandlet os frem til en fornuftig økonomiske ramme, der sikrer reallønnen. Med nattens aftale ved akademiker-bordet kan vi lægge etableringen af en regional kompetencefond oveni, og det er jeg særdeles godt tilfreds med. Det er vigtigt, at medarbejderne i regionerne løbende får udviklet deres kompetencer, og med oprettelsen af kompetencefond kan medlemmerne søge midler til individuel kompetenceudvikling, som vi kender det fra statens område,” siger han.

”Med nattens aftale har vi også fået taget de første vigtige skridt i retning mod øget fleksibilitet for medlemmerne i regionerne. Der bliver nu indført en seniorbonus, som kan veksles til to fridage, og et mindre løft på pensionen for alle, som kan byttes til løn. Det kommer alle akademikere i regionerne til gavn,” siger Carsten Eckhart Thomsen, som også er tilfreds med, at aftalen sikrer forbedrede vilkår under barsel for ph.d.-studerende ansat i regionerne.

Du kan følge fremskridtene i overenskomstforhandlingerne på IDAs OK21-hjemmeside

Se forlig og faktark

Lønforbedringer på 5,02 over de næste 3 år, seniorbonus og pensionsforhøjelse samt etablering af en kompetencefond er med i den nye aftale for IDAs 1.600 regionalt ansatte.

Se forlig

Se faktaark

Chefområdet

Se forhandlingsprotokol chefområdet

Se faktaark chefområdet