Blinde Vinkler Episoder

Se oversigten med episoder i IDAs podcast Blinde Vinkler - om de blinde vinkler som teknologien har i forhold til køn og etnicitet.

Episode 1: AI - find min nye medarbejder

Det første afsnit af Blinde Vinkler handler om AI i rekruttering. Spænder AI ben for kvinder, når de søger job? Det skorter ikke på tilbud om teknologi, der kan lette arbejdet med at finde den bedste nye medarbejder til en virksomhed.

Men hvis disse værktøjer er biased, kan man så risikere at bliver sorteret fra pga køn eller etnicitet før man overhovedet har talt med et menneske?

Udgivet: 1. juli 2020

Varighed: 37:35 minutter

 

Episode 2: Femtech retter op på dataskævheder

Menstruation, overgangsalder og kvinders helbred og sundhed har været et overset område i teknologiudviklingen, men nu har det fået sit helt eget udtryk, FemTech.

Mød to kvinder, der beskæftiger med at rette op på den historisk skævhed.

Udgivet: 12. juli 2020

Varighed: 35:25 minutter

 

Episode 3: Alexa, gør du mig sexistisk?

Siri, Alexa og snart mange flere. Stemmestyrede digitale assistenter med kvindelige attributter dukker op i flere og flere hjem, men hvad gør det ved vores opfattelse af kønsroller?

Udgivet: 27. oktober 2020

Varighed: 37:59 minutter

Podcast: Blinde vinkler

Bias er en uundgåelig del af vores liv. Den hjælper os til at forstå verden, men den er også med til at indsnævre vores verdenssyn og skabe blinde vinkler, som gør at nogle mennesker bliver efterladt i skyggen af det gode selskab.

I denne nye podcast fra IDA undersøger journalist Marie Høst hvor og hvordan brugen af kunstig intelligens skaber utilsigtede bias.

Find alle episoder her.

Du kan også finde Blinde vinkler i iTunes eller din foretrukne podcatcher.