Kurser for tillidsvalgte

Som tillidsvalgt står du indimellem i krydsilden mellem kolleger og ledelse. Det kan være som bisidder ved en opsigelse, en masseafskedigelse eller hårde forhandlinger om vilkår for dine kolleger. Det kan du klæde dig på til med IDAs UPT-kurser.

 

Særlig uddannelse for tillidsvalgte

IDAs Uddannelsesprogram for tillidsvalgte, giver dig værktøjer til at kunne tage hverdagens udfordringer på arbejdspladsen op, så du som tillidsvalgt kan være en af dem, der går forrest for at skabe forandringer.

Du bliver godt rustet til at være den person, dine kolleger kan komme til. Samtidig får du et personligt netværk af andre tillidsvalgte, som du kan sparre med.

 

For nyvalgte

Er du nyvalgt tillidsvalgt, suppleant, SU medlem, akademikerrepræsentant eller medlem af en virksomhedsgruppe anbefaler vi, at du gennemfører grunduddannelsen.

Kommer du fra en virksomhed uden virksomhedsgruppe eller akademikerklub, har du mulighed for at blive indstillet til at deltage på grundkurserne og på forhandlingskurserne. I så fald skal du henvende dig til Annette Terp Andersen, ata@ida.dk.

På grunduddannelsen bliver du introduceret til de love og regler, det er vigtigst at kende som tillidsvalgt. Du kommer også til at arbejde med emner, som styrker dig personligt og samtidig ruster dig til at skabe gode resultater for dine kolleger.

 

For erfarne

Overbygningskurserne spænder fra specifikke emner som fx håndtering af stress til personligt udviklende emner. Fællesnævneren er, at kurserne styrker de kompetencer og den viden, du har brug for, når du skal agere som IDAs repræsentant.

På alle kurser er der den sidegevinst, at du kan føje nye ligestillede til dit netværk, der ligesom dig har rollen som tillidsvalgt på en ingeniørarbejdsplads.

 

Hvem kan deltage?

Du kan deltage gratis i UPTs kurser, hvis du er tillidsvalgt og medlem af IDA.

IDA dækker udgifter til forplejning og overnatning på kursusstederne samt udgifter til den billigste transportform.

For nemheds skyld bruger vi fællesbetegnelsen "tillidsvalgt", som dækker over valgte til virksomhedsgrupper og akademikerklubber, tillidsrepræsentanter, bestyrelsesmedlemmer, suppleanter, kontaktpersoner, arbejdsmiljørepræsentanter. Samtidig har IDAs parlamentarikere i Ansattes Råd (AR), IDA Privat, IDA Offentlig og regionerne også mulighed for at deltage.

Du kan deltage på grundkursus for privatansatte, selv om du kommer fra en virksomhed uden virksomhedsgruppe eller akademikerklub. Du skal blot indstilles til deltagelse. Det foregår ved at du kontakter Anette Terp Andersen, ata@ida.dk.

 

Coaching

Både som offentlig og privat tillidsvalgt har du mulighed for at få talt et særligt vanskeligt forløb - i forbindelse med for eksempel stress eller arbejdsskader - igennem med en erhvervspsykolog. Erhvervspsykologen vil coache dig igennem den oplevelser, du har haft. Sammen finder I ud af, hvordan du kommer styrket gennem forløbet.

Der tilbydes 2 gratis timer ved en erhvervspsykolog. Er du tillidsvalgt og ønsker at gøre brug af denne ordning kan du kontakte IDA på 33 18 48 48 eller din kontaktperson direkte.

IDA indgår i et samarbejde med en række erhvervspsykologer over hele landet.