Kurser og anden hjælp til tillidsvalgte

Grundkursus og kursus i forhandling, kommunikation og meget mere er et godt sted at starte

Som tillidsvalgt har du adgang til et stort udbud af kurser, som IDA har sammensat og udbyder for at kunne klæde dig bedst muligt på som tillidsvalgt. 

Bl.a. får du et grundkursus, som sikrer, at du kender de forskellige juridiske aspekter i tillidshvervet, ligesom du bliver klædt på til at varetage bisiddersamtaler og meget andet. Herudover kan du få et kursus i de forskellige mekanismer i forhandlinger samt træne din egen forhandlingsteknik.

Når I først er etableret som bestyrelse har I mulighed for, at komme på bestyrelsestræning. Her er hele bestyrelsen samlet og får mulighed for at arbejde med kompetencerne i bestyrelsen, blandt andet med fordeling af opgaver og formål.

Derudover findes der mange andre tilbud om kurser til dig som tillidsvalgt. Et udpluk af kurserne kan du se her:

  • Grundkursus
  • Forhandling
  • Retorik
  • Kommunikation
  • Stress og trivselsvejleder
  • Mindfullness
  • Webinarer
  • Og meget andet

Som tillidsvalgt har du mulighed for at få tilskud til at afholde lokale aktiviteter – fx til at hyre en fagteknisk eller på anden måde relevant oplægsholder til at komme ud og holde oplæg for jer.

Læs om tilskud til lokale aktiviteter fra enten IDA Offentlig (for offentligt ansatte) eller IDA Privat (for privat ansatte)

Læs pjecen Gå-klogere-hjem-møder.

Som tillidsvalgt kan man indimellem opleve at komme i svære situationer, som efterfølgende viser sig at være hårde at håndtere alene, derfor tilbyder vi også coaching for tillidsvalgte.

Læs mere om coaching for tillidsvalgte

Værktøjer på Mit IDA

Som tillidsvalgt har man adgang til forskellige værktøjer, som kan hjælpe dig som tillidsvalgt på din arbejdsplads. Du har bl.a. adgang til en medlemsliste over IDA-medlemmer i din virksomhed, som du kan bruge til at identificere medlemmer på din arbejdsplads.

Standardmailkatalog (kræver login):

Du har adgang til et katalog med forskellige skabeloner og mailtekster, som I som bestyrelse kan bruge, fx forud for lønforhandling, generalforsamling og meget andet. I kan enten bruge skabeloner direkte eller I kan lade jer inspirere.  

VG/AK Danmarkskort (kræver login):

På et Danmarkskort kan du få overblik over, hvor der er virksomhedsgrupper eller akademikerklubber i nærheden af dig, eller i lignende virksomheder. Du er velkommen til at kontakte den pågældende kontaktperson, udveksle erfaringer og netværke.