Debatmøde: Seniorer på arbejdsmarkedet

Har du svært ved at finde job, efter du har rundet de 50? Så er dette webinar måske noget for dig. Panelet diskuterer, hvordan vi kommer seniorledighed til livs, og du kan bl.a. høre om aldersdiskrimination og fordomme om seniorer på arbejdsmarkedet.

"Debatmøde om seniorer på arbejdsmarkedet" blev afholdt i IDA-huset den 22. juni 2021 og var arrangeret af DJØF og IDA.

Har du svært ved at finde job, efter du har rundet de 50? Så er du ikke alene. Mange oplever, at det er sværere at komme til jobsamtale, efter de er kommet op i alderen. Find inspiration i dette debatmøde, hvor seniorledighed er på dagsordenen. 

Få et overblik over debatmødets indhold

Hvorfor debattere seniorledighed? (06:22)

Formand for Ansattes Råd i IDA, Morten Thiessen, forklarer, hvorfor det er vigtigt at debattere seniorledighed. 

Ansættelser og diskrimination (10:46)

Direktør i S1 Management, Bo Sandberg, holder oplæg om problemerne ved aldersdiskrimination i ansættelsesprocesser. Som headhunter har han oplevet, hvordan mange kandidater er blevet frasorteret på baggrund af alder fremfor kvalifikation og kompetencer.

Beskæftigelsesministerens tanker for et bedre arbejdsmarked for seniorer (30:15) 

Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard Thomsen, giver sit input til debatten om seniorer på arbejdsmarkedet og svarer efterfølgende på spørgsmål fra salen. 

Fordomme om seniorer på arbejdsmarkedet (1:03:38)

Oplev forsker og lektor på KU, Aske Juul Lassen, fortælle om sin forskning af fordomme om seniorer på arbejdsmarkedet. Fordommene holder ikke stik – hør hvorfor.

Seniorerne er vigtige for virksomhederne (1:21:13)

Bliv klogere på, hvad Dansk Industri gør for at få flere seniorer på arbejdsmarkedet. Vicedirektør i Dansk Industri, Steen Nielsen, præsenterer organisationens holdning til seniorer på arbejdsmarkedet og fortæller om udviklingen på området de seneste år.

Debat: Hvordan kan vi løse udfordringen med seniorledighed? (1:44:24) 

Paneldeltagerne kommer med hver deres bud på, hvilke værktøjer, der skal i brug, før vi kan løse problemet med seniorledighed. Du kan bl.a. høre om anonymisering af ansøgninger, aftaler mellem fagforeninger og den private sektor og et såkaldt ”senior talentprogram”, der har til formål at udnytte seniorers opbyggede kompetencer til at lære de yngre medarbejdere op.

Panelet består af formand for Ansattes Råd i IDA, Morten Thiessen, formand i Djøf Offentlig, Sara Vergo, vicedirektør i Dansk Industri, Steen Nielsen, direktør i S1Management, Bo Sandberg og forsker og lektor på KU, Aske Juul Lassen.