I senkarrieren har du overblik og erfaring. Hvis du holder fast i at udvikle dig, har du gode muligheder for nogle spændende arbejdsår og evt. en gradvis overgang til pension. Men du skal have en plan. IDA står klar med både værktøjer og rådgivere.

Kontakt

Få hjælp til at navigere i IDAs mange tilbud

Har du konkrete spørgsmål , eller har du brug for en grundigere samtale om din karriere, så er du velkommen til at kontakte en af IDAs erfarne rådgivere, der kan guide dig videre.

Ring eller skriv

Samtale

Guide til den gode senkarrieresamtale

Fokuserede samtaler om senkarrieren har stor effekt for både medarbejder og arbejdsplads. Her er et digitalt værktøj til medarbejder og leder til at holde en god senkarrieresamtale.

Prøv guiden

Senioraftale

Fem gode argumenter for at bruge IDAs senioraftale

Klare rammer gør det nemmere at tage fat på en samtale, der kan være svær. IDA har udarbejdet forslag til konkrete senioraftale, som let kan tilpasses den enkelte virksomhed.

Hent aftalen her

Senioraftaler

Mange må kigge i vejviseren efter en senioraftale

En senioraftale med nedsat tid kan få mange medlemmer til at fortsætte med at arbejde langt op i alderen. Men det er forsvindende få, der kan få en senioraftale.

Læs nyhed her

IDA mener

Vi skal bryde tabuet og tale om vores senkarriere

Mange planlægger ikke deres senkarriere, og en fjerdedel af IDAs medlemmer går på pension, selvom de har lyst til at fortsætte. Det skal vi ændre, mener IDAs AR-formand Malene Matthison-Hansen, der har en række forslag til både dig som medlem, din chef og din arbejdsplads.

Læs interview

Plan 1 - Økonomi

Har du penge nok til selv at bestemme?

Jo før du starter med at spare op - jo bedre. Men mange er i tvivl, hvordan deres økonomiske situation reelt er og om de har råd til det ønskede liv. En kontakt til din bank og pensionskasse er et godt sted at starte.

Styr på pengene

Plan 2 - Senkarrieren

Karriereplanlægning - det er aldrig for sent

Har du overvejet, hvordan din senkarriere skal forme sig og måske skifte retning eller nedtrappes? Hvad har du lyst til, og hvad har du mulighed for? Få hjælp og sparring til at komme i gang med processen.

Lav en plan

Plan 3 - Livsplanen

Hvem er du, når du ikke arbejder?

Når arbejdet på et tidspunkt fylder mindre - hvad vil du så gerne lave - og hvad kunne du tænke dig at fortælle om dig selv? Når arbejdsidentiteten bliver mindre, bliver især mænd udfordret på deres evne til at navigere i livet.

Kom godt i gang

IDA Play

Frit valg eller frit fald - Vejen mod et godt seniorarbejdsliv og pensionsovergang

Den anerkendte forsker Aske Juul Lassen giver en række gode råd til hvordan du forbereder dig mentalt på den del af dit arbejdsliv, og ikke mindst hvordan du forbereder dig på en god overgang til pensionen.

Se webinaret

Ledelse - senkarriere

Ledere skal på banen for at sikre medarbejdere en god senkarriere

Erfarne medarbejdere er guld værd for virksomheden. Derfor bør man som leder opfordre seniorerne til at udarbejde en karriereplan og invitere til sparring om, hvordan den sidste del af arbejdslivet udnyttes bedst muligt.

Få gode råd

Ledelse

Seniorsamtalen kan fastholde medarbejdere med uvurderlig viden

Gode, strukturerede seniorsamtaler kan få, at medarbejderne bliver længere i virksomheden og føler sig bedre motiverede. Det er en gevinst for alle parter.

Bedre samtaler

Leder

Leder - husk at holde dig skarp i senkarrieren

Ledere på vej ind i senkarrieren bør have fokus på at forblive relevante og kompetente. Det er den bedste jobsikkerhed.

Læs mere

Podcast

Mænd kan leve længere, hvis de beder om hjælp i tide

Mænd er generelt dårlige til at bede om hjælp i tide – både når de skranter fysisk og psykisk. Det giver en markant højere dødelighed. Få gode råd fra chefpsykolog Svend Aage Madsen og IDAs arbejdslivskonsulent Eva Jakobsen.

Lyt her

Diskrimination

Seniorerne er i sigtekornet, når det offentlige fyrer

Medlemmer, der er ældre end 55 år, er voldsomt overrepræsenterede, når de offentlige arbejdsgivere afskediger medarbejdere. Det er aldersdiskrimination, mener IDA.

Se tallene her

Kompetenceudvikling

SMV-Cyberknowhow – efteruddannelsesforløb i cybersikkerhed

Deltag i cybersikkerhedsforløbet og opnå overblik og styringskompetencer ift. cybersikkerhed, så du kan sikre og vedligeholde sikkerheden i din virksomhed.

Læs om forløbet

Netværksgruppe

Sæt kursen for en god senkarriere

Mød ligesindede IDA-medlemmer, der også gør sig tanker om hvordan deres arbejdsliv skal se ud, i den sidste del af deres karriere. Det er mange overvejelser, som det kan være godt at vende med andre i samme situation.

Tilmeld dig her

Podcast