Løn

IDA hjælper dig med at få den rigtige løn for dit arbejde. På denne side kan du se, hvad andre med en lignende stilling får i løn, og du kan læse mere om IDAs ydelser på området. IDAs lønværktøjer er nu opdateret med tal fra sept. 2020.

Deltag i IDAs Lønstatistik 2021 nu

Lønstatistik

Jo flere medlemmer, der deltager, jo stærkere bliver IDAs lønværktøj. Sidste år deltog 28.000.

Lønforhandling

Information

Vær velforberedt og få mere ud af din næste lønforhandling.

Aktier og optioner

Information

Hvad er en aktieoptionsaftale - og hvordan er reglerne for medarbejderaktier?

Har du ramt lønloftet i dit firma?

Information

Gode råd, hvis din private arbejdsgiver bruger Mercers lønsystem?

Firmastatistik

Værktøj

Med IDAs firmastatistik kan du se lønniveauet i landets største virksomheder.

Fleksible lønpakker

Information

Det bliver i stigende grad populært selv at sammensætte sin løn med goder.

Lønstatistik fra IDA og DI

Analyse

IDAs analyseafdeling har sammenlignet statistikkerne fra IDA og DI. Konklusion: lønniveauerne for ingeniører er stort set identiske i statistikkerne fra DI og IDA.

Lønstatistik

Værktøj

IDA udgiver hvert år Lønstatistikken, der er baseret på oplysninger fra medlemmerne.

Lønberegner

Værktøj

IDAs lønberegner er et relevant værktøj, når du skal forhandle løn. Ved at benytte den kan du beregne lønniveauet præcist for din profil.

Manglende udbetaling af løn

Information

Du skal have løn for dit arbejde, også selvom din arbejdsgiver går konkurs.

Ned i tid og løn

Information

Disse forhold skal du prøve at få med i en aftale, hvor du går ned i tid og løn.

Offentlige lønskalaer

Information

Her finder du offentlige lønskalaer fra 2005 og frem. Lønnen består af en anciennitetsbestemt basisløn samt funktions- og/eller kvalifikationsløn.

Vejledende minimallønninger

Information

IDA fastsætter hvert år en vejledende minimalløn for sine privatansatte medlemmer.

Ændringer i din løn

Information

Hvordan reagerer du, hvis du bliver bedt om at gå ned i tid - og dermed også løn?

Værd at vide om løn
Her på siden får du et overblik over alle IDAs emner, der handler om Løn.  Synes du, at du tjener nok? Find lønstatistik over gennemsnitsløn og vejledende minimalløn her og se, hvad du skal have i løn ifølge din overenskomst. ’Hvad skal jeg have i løn?’ er nemlig et af de spørgsmål, vi oftest møder, når vi taler med vores medlemmer.  
 
Du kan også regne dig frem og finde ud af hvor meget du skal have i løn med vores lønberegner. IDAs lønberegner beregner nemlig lønniveauet præcist for din profil, og der bliver taget højde for både anciennitet, geografi og hvilken type job du har. Find IDAs lønberegner og beregn din løn lige her.
 
Få råd til lønforhandling og din forstående jobsamtale. Hvordan forhandler du dig til en bedre løn, og hvad skal du gøre hvis du har ramt lønloftet i den virksomhed du arbejder? Det kan også være, at du har en drøm om at gå ned i tid og løn for at få mere fritid eller tid til familien? Her på siden finder du også information om hvordan du kan lave en god aftale, hvis du går ned i tid.  
 
Du skal have alle puslespilsbrikkerne til at passe sammen i hverdagen, og din løn er én af de brikker. Derfor anser vi det, her hos IDA, som en af vores fornemmeste opgaver, at hjælpe dig med at få den løn, du fortjener for det arbejde du laver. Hvis du har spørgsmål angående din løn, som du ikke kan finde svar på her på siden er du altid velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig på bedst mulige vis.  

Læs mere

Tema

Få inspiration til bedre løn

Reglerne i forhold til løn er én ting, men vi har videoer, artikler og guides til dig, der vil have en bedre løn. Besøg vores tema om løn

Gå til tema

Løn-data

Giv dit bidrag til i IDAs lønstatistik

Jo flere medlemmer, der deltager, jo stærkere bliver IDAs lønværktøj. Dermed står du stærkere til næste lønforhandling med din chef. Sidste år deltog 28.000.

Deltag i Lønstatistik 2021