Netværksgruppe for kvinder i en mandeverden

IDA Netværksgruppe for kvinder er for dig, som bevæger dig i en mandeverden, og ønsker at sparre med andre kvinder.

Videndel med ligesindede

Hvis størstedelen af dine kollegaer er mænd, der måske ikke er vant til at have kvindelige kollegaer, eller ikke er vant til at se kvinder i dit fag, bliver du måske konfronteret med de kulturelt og historisk bestemte forventninger og fordomme der hersker. Fx kan du måske fornemme, at der er en uudtalt fordom om at kvinder er bløde, imødekommende og gode til mennesker, snarere end teknisk orienterede, logisk tænkende og gode til håndværk.

Selvom disse fordomme og forventninger ikke italesættes, kan de stadig mærkes, hvilke kan resultere i et ukonstruktivt arbejdsmiljø. Du mærker måske en forventning om at du må være af en ”særlig støbning” for at varetage din stilling, eller bliver særbehandlet på baggrund af dit køn, eller måske føler du dig sommetider udenfor et fællesskab, der hovedsageligt består af mænd, og savner andre kvinder at sparre med og spejle dig i.

IDA Netværksgruppe for kvinder, er for dig, der har brug for et fællesskab med andre kvinder, der står i samme situation som dig.

 

Pris og fakta
 • IDA-medlemmer:
  kr. 995 for 4 netværksmøder

Netværksgruppen:

 • Højst 8 deltagere
 • Kun for IDA medlemmer
 • 4 møder i foråret/sommeren 2021 (De første netværksmøder vil være virtuelle)
 • Tema og dato op til jer
 • Frivillig facilitator planlægger og afvikler

På netværksgruppemøderne kan I tale frit om de gode og dårlige erfaringer, I har gjort jer på jeres arbejdsplads, og diskutere de problemstillinger, I hver især står overfor.

Med tiden vil de andre kvinder i netværksgruppen lære dig og din situation at kende, og de har ikke en personlig aktie i dit arbejdsliv, så du kan trygt italesætte de udfordringer du står overfor. 

Netværksgruppen er en perfekt mulighed for at opbygge det faglige og personlige fællesskab med andre kvinder, som du savner på din arbejdsplads.

Mulige emner I kan vende i gruppen

 • At være ene kvinde på arbejdspladsen
 • Ensomhed og at føle sig udenfor
 • Håndtere kønnede forventninger og særbehandling
 • At stole på egne faglige og personlige kompetencer
 • Konflikthåndtering – og at sige fra overfor upassende adfærd og kommentarer
Silhouette af kvinde

I IDAs netværksgrupper er agendaen dynamisk. Det betyder, at der på dagen altid er plads til at omprioritere, hvis der er udfordringer, der trænger sig på.

Marianne Ehlers,
Ansvarlig for IDA Netværksgrupper

Frivillige netværksfacilitatorer leder møderne

Netværksgruppen planlægges og faciliteres af frivillige IDA-medlemmer, som er under uddannelse i professionel facilitering. Alle frivillige netværksfacilitatorer bliver bliver og støtteeret under heleløbet af IDAs netværksfacilitator.

I fastsætter selv temaerne

I netværksgruppen tager vi i sager fra jeres arbejdsliv og karriere og værktøjerne er både sparring, case-gennemgang og besøg fra eksterne få, der kan kan bringe nye værktøjer på banen. Det er en god tid, at vi har en fælles æringsmand til jer, og jeg kan selv komme med ønsker til emner, sager eller oplæg, der kan facilitere en mellem samtale jer på møderne. Den fortrolige gruppe giver mulighed for at gøre det på det tidspunkt, der ikke har en personlig aktie i din arbejdsplads.

Pris

Prisen for at få en brand i en netværksgruppe kun 995 kr.

Vær opmærksom på

 • De første netværksmøder vil være virtuelle, indtil myndighederne tillader at vi mødes fysisk.
 • Netværksgruppen er kun for IDA medlemmer og etableres kun i tilfælde af, at der er tilslutning til gruppen.
 • Netværksmøderne afholdes det sted i landet, hvor der er størst geografisk efterspørgsel. 

Kontakt

Kontakt Marianne Ehlers, ansvarlig for IDA Netværksgrupper, hvis du har du har flere spørgsmål flere spørgsmål til, en hvad netværksgruppe gør kan for dig og din karriere – eller her du har forslag til et nyt netværk. Vi opretter løbende nye netværksgrupper på baggrund af efterspørgsler, og vi hører meget gerne fra dig.

Marianne Ehlers: