Kursus

Rust programmering

Lær at designe og udvikle sikre applikationer og programmer i programmeringssproget Rust. Få hands-on erfaring med et stadigt mere centralt sprog i softwareudvikling og systemprogrammering.

Sikker og effektiv kodning med Rust

Kurset tilbyder en dybdegående forståelse af programmeringssproget Rust, med fokus på dets anvendelse til skabelsen af sikre applikationer.

På kurset arbejdes der med følgende:

  • Rust programmeringssprog,
  • Memory Safety og kodesikkerhed,
  • Traits og Type Inferens,
  • Datatyper,
  • Program flow og fejlhåndtering,
  • Objekt-orienteret programmering i Rust:
  • Mønster-genkendelsesmekanismer og Polymorfi: Structs og funktioner
  • Input/output operationer og multiprogrammering
  • Praktiske projekter

Kurset er for dig, der vil lære Rust

Kurset henvender sig til softwareudviklere, der ønsker at udvide deres kendskab til moderne programmeringssprog.

Rusts unikke funktioner gør det særligt relevant for dem, der arbejder med systemprogrammering og applikationsudvikling.

For at få det fulde udbytte af dette kursus, anbefaler vi, at du har erfaring inden for programmering i C eller C++

Dit udbytte

Kurset er ideelt for dig, der ønsker at dykke dybere ned i moderne programmeringspraksisser og opnå hands-on erfaring med et sprog, der bliver stadigt mere centralt i softwareudvikling og systemprogrammering.

Efter kurset vil du blandt andet have opnået følgende kompetencer:

  • Grundig forståelse af Rust, herunder syntaks og unikke funktioner
  • Sikker kodepraksis: Rusts fokus på memory safety og sikker fejlhåndtering vil forbedre dine evner til at skrive mere sikker og robust kode
  • Avancerede programmeringsteknikker: kurset vil udstyre dig med avancerede teknikker såsom type inferens, traits og mønster-genkendelse, som er vigtige for effektiv og avanceret kodning i Rust.

Virksomhedens udbytte

En medarbejder der har viden og færdigheder til at udvikle sikre applikationer og programmer i Rust og som kan anvende Rust i sit daglige arbejde.

Sådan forløber kurset

Kurset afholdes over tre hele dage og der veksles mellem teori og praktiske øvelser i form af projekter, der hver især illustrerer fordele og ulemper ved Rusts tilgang til problemløsning.

På kurset gennemgås følgende emner:

Grundlæggende viden om sproget Rust:

  • Variable-bindings, konstanter og patterns
  • Datatyper
  • Tildelings-semantik
  • Udtryk og operatorer
  • Scope håndtering
  • References og borrowing
  • Ownership-semantik
  • Generics
  • Traits
  • Indlæsning og udskrivning

Programstruktur:

  • Betingelser og løkker
  • Funktioner og moduler
  • Argumenter
  • Rekursion
  • Moduler og namespaces
  • Iteratorer
  • Concurrency

Før kurset

Der inden kurset, og der skal ikke medbringes egen PC, da der vil være computer til rådighed i kursuslokalet til alle deltagere.

Selve kurset

Kurset strækker sig over tre hele kursusdage i tidsrummet 9-16. Alle dage vil der være både morgenmad og frokost.

Efter kurset

Der udleveres kursusbevis ved gennemført kursus. Det er desuden muligt at tilkøbe en test som tages efter endt kursus. Testen har en merpris på 1.800 kr. eks. moms og tilkøbes direkte af Superusers i forbindelse med din deltagelse på kurset.

 

TilmeldingLink kopieret

Underviser 

Kurset afholdes i samarbejde med kursusvirksomheden Superusers og undervisning leveres af deres erfarne undervisere

Videreformidling af kontaktinformationer

Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Superusers A/S. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

 

FAQ om kurserLink kopieret

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, du modtager et kursusbevis på mail umiddelbart efter kurset er slut. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. Dine kursusbeviser bliver også gemt på vores læringsportal, så du altid kan finde dem igen.

På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Kan jeg deltage på kurserne, hvis jeg er ledig?

Du er altid velkommen på vores kurser. Du kan enten selv vælge at betale for din kursusdeltagelse eller du kan tale med dit jobcenter og høre om det er noget, de vil hjælpe dig med.

Hvis kurset fremgår af den regionale positivliste, vil det gøre det lettere at få jobcenteret til at bevillige kurset, men under alle omstændigheder bør du tage en snak med dem om, hvorfor dette kursus kunne være relevant for dig.

Læs mere om hvilke af vores kurser der i øjeblikket er at finde på den regionale positivliste for hovedstadsregionen og få mere information om kurser for ledige her: https://ida.dk/kurser-for-ledige

Vil du vide mere?

Billede af Rikke Waldorff Jensen

Rikke Waldorff Jensen

Kompetencekonsulent