Kurser: Kommunikation og formidling

God kommunikation er essentielt i alle organisationer, og derfor er medarbejdere, der kan kombinere en stærk faglighed med gode samarbejdsevner, særligt attraktive for arbejdsgiverne. Derfor giver det god mening at styrke dine kommunikationsevner.


Uanset om du er fagspecialist eller leder kan du gennem efteruddannelse arbejde med og styrke dine kommunikationsevner. Således kan du lære at oversætte din faglighed i mødet med kunder, kollegaer og samarbejdspartnere. IDAs kommunikationskurser er tilrettelagt, så de er særligt relevante for dig, der har en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund og som har brug for at kommunikere klart og skartps uden at gå på kompromis med fagligheden. 

Lær at kommunikere klart

Der kan være flere formål med at tage et kursus i kommunikation. Som fagspecialist med en tung viden inden for det tekniske felt kan du have brug for at afstemme din formidling, når du taler med kunder kollegaer eller samarbejdspartnere. Og er du leder eller projektleder afhænger din succes af, at du kan kommunikere beslutninger klart for dine medarbejdere og interessenter, så du undgår misforståelser og fejl. Hos IDA udbyder vi kurser inden for mundtlig, skriftlig og visuel kommunikation, og vi arbejder med digitale virkemidler til dig, der samarbejder med kollegaer eller kunder på tværs af store geografiske afstande. 

God kommunikation tager udgangspunkt i dig selv

Et fællestræk ved alle kurserne er, at de tager udgangspunkt i din personlige profik. For at din kommunikation skal have gennemslagskraft, skal den være troværdig, og vi arbejder derfor ikke med one size fits all-modeller, men med at klæde dig på til udfordringer, du møder i dit arbejdsliv. For nogle kan det for eksempel være et problem, at de vil sige alt på en gang, mens andre oplever, at de fryser og mister overblikket, når de skal tale foran flere personer. 

Hvordan overbeviser jeg min chef om at sende mig på kommunikationskursus?

Det gavner ikke kun dig selv at styrke dine komptencer inden for kommunikation. Din organisation får også en medarbejder, der er dygtigere til at dele viden og samarbejde. Da det naturvidenskabelige område, der har modtaget undervisning inden for kommunikation, er det også et af de områder, hvor der er størst potentiale for at udvikle dine kompetencer og styrke din profil. 

Vi udbyder løbende nye kurser

Vi arbejder løbende med at udbygge og finpudse vore udbud af kommunikationskurser, så de er tilpasset dine behov. Hvis du er i tvivl om, hvilket kursus der passer til dig, eller hvis du har forslag til nye kurser, er du velkommen til at kontakte os. 

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent