Kurser: Kommunikation og formidling

God kommunikation er essentielt i alle organisationer, og derfor er medarbejdere, der kan kombinere en stærk faglighed med gode samarbejdsevner, særligt attraktive for arbejdsgiverne. Derfor giver det god mening at styrke dine kommunikationsevner.

Faglig formidling

Pris fra 9.900 kr. ekskl. moms

Lær at kommunikere kompleks viden, så folk forstår dig! Din faglige viden er ikke almen viden – den skal oversættes, så andre forstår dig.

Styrk din personlige gennemslagskraft

Pris fra 9.900 kr. ekskl. moms

Lær at håndtere pres, træde i karakter og brænde igennem med dine budskaber.

Grafisk facilitering

Pris fra 9.500 kr. ekskl. moms

Tegn dig til bedre og mere engagerende møder ved at lade grafiske virkemidler understøtte dit budskab og sikre effektiv kommunikation.

Skriv, så det virker - Få nye værktøjer til at skrive endnu bedre

Pris fra 9.900 kr. ekskl. moms

Lær at skrive bedre tekster hurtigere, end du gør i dag – uden at gå på kompromis med din faglighed.

Styrk din facilitering som visuel agil coach

Pris fra 9.000 kr. ekskl. moms

Minimer risikoen for brugerfejl og lev op til gældende lovkrav med kvalitetssikrede brugervejledninger.

Lær at facilitere online møder

Pris fra 7.800 kr. ekskl. moms

Lær, hvordan du bedst skaber rammerne for gode, online aktiviteter i en hverdag, hvor møder og samarbejde i høj grad foregår bag skærmen.


Uanset om du er fagspecialist eller leder kan du gennem efteruddannelse arbejde med og styrke dine kommunikationsevner. Således kan du lære at oversætte din faglighed i mødet med kunder, kollegaer og samarbejdspartnere. IDAs kommunikationskurser er tilrettelagt, så de er særligt relevante for dig, der har en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund og som har brug for at kommunikere klart og skartps uden at gå på kompromis med fagligheden. 

Lær at kommunikere klart

Der kan være flere formål med at tage et kursus i kommunikation. Som fagspecialist med en tung viden inden for det tekniske felt kan du have brug for at afstemme din formidling, når du taler med kunder kollegaer eller samarbejdspartnere. Og er du leder eller projektleder afhænger din succes af, at du kan kommunikere beslutninger klart for dine medarbejdere og interessenter, så du undgår misforståelser og fejl. Hos IDA udbyder vi kurser inden for mundtlig, skriftlig og visuel kommunikation, og vi arbejder med digitale virkemidler til dig, der samarbejder med kollegaer eller kunder på tværs af store geografiske afstande. 

God kommunikation tager udgangspunkt i dig selv

Et fællestræk ved alle kurserne er, at de tager udgangspunkt i din personlige profik. For at din kommunikation skal have gennemslagskraft, skal den være troværdig, og vi arbejder derfor ikke med one size fits all-modeller, men med at klæde dig på til udfordringer, du møder i dit arbejdsliv. For nogle kan det for eksempel være et problem, at de vil sige alt på en gang, mens andre oplever, at de fryser og mister overblikket, når de skal tale foran flere personer. 

Hvordan overbeviser jeg min chef om at sende mig på kommunikationskursus?

Det gavner ikke kun dig selv at styrke dine komptencer inden for kommunikation. Din organisation får også en medarbejder, der er dygtigere til at dele viden og samarbejde. Da det naturvidenskabelige område, der har modtaget undervisning inden for kommunikation, er det også et af de områder, hvor der er størst potentiale for at udvikle dine kompetencer og styrke din profil. 

Vi udbyder løbende nye kurser

Vi arbejder løbende med at udbygge og finpudse vore udbud af kommunikationskurser, så de er tilpasset dine behov. Hvis du er i tvivl om, hvilket kursus der passer til dig, eller hvis du har forslag til nye kurser, er du velkommen til at kontakte os. 

Læs mere

Mød os

IDAs kompetence-team er klar til at hjælpe dig

Mød IDAs kompetencerådgivere, der kan guide dig gennem junglen af kurser og fremtidens kompetencekrav. Vi er klar til at hjælpe dig, uanset om du er leder, projektleder eller specialist.

Mød os

Få et tilbud

Virksomhedstilpassede kurser

Er I flere i samme virksomhed, der har samme behov for kompetenceudvikling, er et virksomhedstilpasset kursus ofte den rigtige løsning. IDA tilbyder en lang række kurser, der er målrettet ingeniører og cand.scient.er.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent