29.02.2024
4 min læsetid

Kan du ikke tegne? Værsgo, et cheat sheet til dig

Grafisk facilitering omsætter dine komplekse ideer og processer til klare og engagerede budskaber. Men hvordan gør man, hvis man ikke er den fødte tegner? Det er faktisk nemt, hvis du bare følger et par simple tricks.

IDA Learning

af IDA Learning

Er det din tur til at tegne og fortælle til næste møde?  

Det kan være angstprovokerende at stå oppe ved tavlen. Hvis du har det sådan, kan det være en rigtig god ide at ledsage dine ord med tegninger. 

Visuelle repræsentationer gør både dit budskab lettere at forstå og huske, og så hjælper de til at fastholde deltagernes opmærksomhed på emnet.  

Så hvorfor gør du det ikke allerede? Måske føler du ikke, at du tegner godt nok? 

Men grafisk visualisering handler ikke om at tegne, så det ligner virkeligheden.

Og det behøver heller ikke være kunst.

Enkelte symboler og figurer kan kommunikerer kraftfulde budskaber og bringe abstrakte koncepter til live, som gør dine møder og præsentationer mere dynamiske og engagerende. 

Grafisk facilitering

Omsæt selv de mest komplekse ideer og processer til klare og engagerende budskaber.

Visuel formidling fanger ikke kun opmærksomheden, men forbedrer forståelsen og hukommelsen hos dine kolleger og samarbejdspartnere.

Læs mere og tilmeld.

Sådan tegner du mennesker 

Uanset om dine møde omhandler it, arkitektur, samarbejde i projektkontoret eller noget helt tredje, involverer det nærmest altid mennesker, der gør noget.

Derfor giver det rigtig god mening, hvis du lærer at tegne mennesker. 

Du skal ikke bekymre dig om at få dem til at ligne rigtige mennesker – dine tegninger skal blot symbolisere en person. Og der skal ikke ret meget til, før det virker. 

Find tusch og papir frem og se, hvor let det kan gøres, og følg denne guide: 

Du behøver altså ikke at bruge mere end nogle få streger til at lave en tegning, der symboliserer et menneske. 

 

Fra blokbogstaver til ikoner 

Et andet godt tip, som du med fordel kan benytte dig af er, at bruge almindelige blokbogstaver som skelet for dine tegninger. 

Det kunne f.eks. se således ud: 

Hvis det stadig virker en anelse skræmmende at omsætte dine komplekse ideer til visuel formidling, så begyndt i det små. 

Du kan f.eks. øve dig på små møder med kolleger, du er tryg ved, og så kan du arbejde dig op til de store møder derfra, når du begynder at få lidt mere selvtillid. 

God tegnelyst!