Kursus

Ledelse af ledere

Styrk dine evner til at opnå resultater gennem dine ledere.


Tid og sted

 • 15.12.21

  København Ø

 • 03.03.22

  København

 • 25.04.22

  Kolding

Se flere tider og steder under tilmelding

Varighed: 3 dage

Bliv mere effektiv i din ledelse af ledere

Det er væsentligt anderledes at være leder for ledere end at være leder for medarbejdere. Når du leder medarbejdere, kræver det tit faglig ledelse, hvorimod du leder mere strategisk som leder for ledere.

Du skal lede og skabe resultater gennem dine ledere, så de kan lede medarbejderne effektivt. Det skal afspejles i dit ledelsesfokus, dine prioriteter og dine ledelsesfærdigheder.

Vi sætter fokus på den særlige disciplin, det er at lede ledere på kurset. Der lærer du, hvordan du styrker din ledelsesfleksibilitet og bliver mere effektiv i din lederrolle. Vi arbejder også med præstationsledelse - altså hvordan du leder individuelle og kollektive præstationer.

Skab det gode ledelsesteam

En af dine vigtigste opgaver som leder af ledere er at sikre, at ledergruppen fungerer godt. For det er her, I koordinerer aktiviteterne og retningen for hele området, du er leder for.

Der er det vigtigt, at du sørger for at skabe transparens og tillid i organisationen. Gruppen skal have skabt et solidt samarbejde, så dine ledere støtter hinanden.

På kurset arbejder du med:

 • Forskellen på ledelse af medarbejdere og ledelse af ledere
 • Din ledelsesbalance og fleksibilitet mellem at være støttende, styrende og strategisk og operationel
 • Din ledelseseffektivitet og evne til at mestre de forskellige ledelsesretninger i din rolle (opad, nedad, til siden, udad og indad)
 • Ledelse af præstationer på tre forskellige niveauer – individuel, team og organisatorisk
 • Effektive ledergrupper.

Kurset er for dig som er leder for en eller flere ledere

Du har mindst tre års ledelseserfaring og leder gennem andre. Du kender og behersker de grundlæggende ledelsesværktøjer, og du vil gerne styrke din ledelsesfleksibilitet, din ledelsesbalance, din ledelseseffektivitet og din evne til at skabe resultater gennem dine ledere.

Dit udbytte

 • Viden om at lede på rette ledelsesniveau
 • Større forståelse for overgangen fra ledelse af medarbejdere til ledelse af ledere
 • Kompetencer til at kunne balancere din ledelsesstil afhængig af kontekst, forventninger og krav
 • Konkrete værktøjer til at:
  • styrke individuelle- og teampræstationer
  • skabe balance i din ledelse og opnå større ledelseseffektivitet og mere succes som leder
  • udvikle dit eget lederteam til at blive mere effektivt.
  • styrke det strategiske samarbejde og opnå bedre resultater på tværs i din organisation

Din virksomheds udbytte

 • En leder, der udfylder sin rolle på rette ledelsesniveau
 • En fleksibel leder, som formår at balancere sin ledelse afhængig af kontekst, forventninger og krav
 • En leder med et større strategisk fokus på tværs af organisationen
 • En effektiv leder der lede både individuelle- og teampræstationer
 • En leder, som løbende kan arbejde med at udvikle og styrke sit lederteam og som har evner til at skabe resultater gennem sine ledere.

Sådan forløber kurset i kommunikation for ledere

På kurset møder du en praktisk orienteret undervisning. Læringsformen veksler mellem oplæg om teori og metode i plenum, træning af konkrete værktøjer samt refleksion og træning i mindre grupper.

Du får konkrete ledelsesværktøjer til at kunne lede individuelle, team- og organisatoriske præstationer. På modulerne bliver du aktivt udfordret på dine ledelseskompetencer inden for konkrete ledelsesmæssige opgaver, dilemmaer og action learning principper.

Du skal være klar til at give og modtage feedback med det formål at udvikle dig selv og dine deltagerkolleger.

Inden modul 1 udfylder du og modtager individuel feedback på en 360-graders ledermåling (Leadership Versatility Index) med fokus på at styrke din ledelsesfleksibilitet og -effektivitet.

Prisen inkluderer:

 • Tilsendt opgave og adgang til online kursusmaterialer
 • Gratis adgang til e-læringsmodulet ”God læring” med redskaber til, hvordan du både før, under og efter din deltagelse øger værdien af dit kursus
 • 360-graders ledermåling ”Leadership Versatility Index” (LVI) inkl. individuel feedback
 • 3 undervisningsdage med fuld forplejning i kursustiden
 • Logbog til dine personlige notater
 • Mulighed for yderligere coaching.
 • Kursusbevis

Varighed

3 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

22.100 kr.

Ikke IDA-medlem:

24.500 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Opstart af test (ingen fremmøde)
22. nov. 2021
Kl. 00:00 - 00:00
Modul 1
15. dec. - 16. dec. 2021
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 2
12. jan. 2022
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Comwell Copenhagen Portside

Alexandriagade 1

2150 København Ø


Arrangementsnummer

338950

Tilmeldingsfrist 08. dec. 2021 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Opstart af test (ingen fremmøde)
28. mar. 2022
Kl. 00:00 - 00:00
Modul 1
25. apr. - 26. apr. 2022
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 2
20. maj. 2022
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Comwell Kolding

Skovbrynet 1

6000 Kolding


Arrangementsnummer

338952

Tilmeldingsfrist 20. apr. 2022 - kl. 23:59

Annemette Thomsen

Annemette Thomsen er en erfaren underviser og facilitator på lederkurser. Hun har trænet og rådgivet både nyudnævnte og erfarne mellem- og topledere i offentlige og private virksomheder.

Annemette er master i organisationspsykologi (MPO), sundhedsinformatik (MI) og public health (MPH) og er certificeret i en lang række testværktøjer og læringsspil.

Hun er certificeret coach og har taget efteruddannelse og deltaget i kurser og seminarer i ledelse, forandringsledelse, situationsbestemt ledelse, projektledelse og personlig kommunikation.

Til daglig er Annemette tilknyttet konsulenthuset Nobiles som ledelsesrådgiver. Der arbejder hun med individuel rådgivning og coaching af ledere, lederteamudvikling og forretningsdrevet ledelsesudvikling.

Pernille Taarup

Pernille Taarup var leder i over 20 år i blandt andet den finansielle sektor som forsikringsteknisk chef og HR-chef og som administrerende direktør i detailbranchen. Siden 2008 har hun arbejdet som konsulent, underviser og foredragsholder med særligt fokus på ledelse, relationer og kommunikation.

Pernille er cand.jur. fra Københavns Universitet og har en Master i organisationspsykologi (MPO) fra RUC. Hun har derudover en uddannelse i Konsultation & Ledelse og er certificeret i en lang række ledelsesværktøjer.

Til daglig er Pernille tilknyttet konsulenthuset Nobiles som ledelsesrådgiver. Der arbejder hun med individuel rådgivning og coaching af ledere, lederteamudvikling og forretningsdrevet ledelsesudvikling. Pernille er en erfaren underviser og facilitator på lederkurser, og har trænet og rådgivet både nyudnævnte og erfarne mellem- og topledere i offentlige og private virksomheder.

Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Mannaz. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Vibeke Ahlmann

Vibeke Ahlmann

Chefudvikler