Kursus

Resiliens, stress og trivsel

Styrk din stresshåndtering i kraft af resiliens, og øg din trivsel og dine resultater. Lær dine styrker og svagheder at kende, og lær både at bede om hjælp, når du har brug for det og at sige fra, når dine grænser bliver overskredet.


Tid og sted

 • 23.03.22

  København

 • 04.05.22

  Aarhus C

 • 14.06.22

  København

Se flere tider og steder under tilmelding

Varighed: 2 dage


Evaluering: 8,38 ud af 10       

Viden og værktøjer til resiliens

Er din arbejdsdag fyldt med forandringer, stigende forventninger til resultatskabelse og øgede krav til fleksibilitet og effektivitet? Så er dette kursus i resiliens lige noget for dig.

I en stadig mere foranderlig og kompleks verden bliver resiliens en af ​​fremtidens nødvendige kompetencer og forskning har vist, ved mental robusthedstræning kan øge din trivsel og arbejdsglæde.

Det er nødvendigt for både dig og din virksomhed, at du lærer, hvordan du kan opbygge din egen såvel som andres modstandskraft. Med den rigtige tilgang, kan modgang være noget, der gør dig stærkere.

På dette kursus lærer du, hvordan du kan præstere under pres - vel på mærke uden at knække nakken på det. Hertil bruger vi velafprøvet viden og værktøjer fra positiv psykologi - blandt andet test til at måle og veje resiliens, positivitet og optimisme samt ABCD-analysator til præcis tænkning, overblik over beskyttende faktorer, ti anbefalinger til resiliens osv.

På kurset arbejder du med:

 • Forskellige reaktioner på pres, og hvordan du passer på dig selv
 • Overblik over risikofaktorer og beskyttende faktorer
 • Psykologiske redskaber til at arbejde med optimisme, mening, positive følelser, impulskontrol, selvtillid, præcis og fleksibel tænkning
 • Vanskelige samarbejdsrelationer, positive relationer, der fungerer som stødpuder samt det at hjælpe andre
 • Sociale relationer, der fungerer som stødpuder og det at hjælpe andre
 • Sunde omgivelser, der støtter dig, når du har mest brug for det
 • Ved komme ud på den anden side, væk i kraft af modgang

Kurset er til dig, som gerne vil styrke din egen og andres resiliens

Kurset henvender sig til ledere og medarbejdere i private såvel som offentlige virksomheder. Det er udarbejdet til dig, der gerne vil have viden og værktøjer til at styrke din egen – eller dine kollegaers resiliens – hårdførhed for på den måde at fremme præstationer og arbejdsglæde – uden at opleve stress og udmatning.

Deltagelse kræver ikke forhåndskendskab til emnet.

Dit udbytte

På kurset får du:

 • Forskningsbaseret viden om resiliens og stresshåndtering
 • Konkrete værktøjer, tips og tricks til at forbedre din egen og andres modstandskraft
 • Kompetencer til at styrke din egen og andres tilpasningsdygtighed – både mentalt, fysisk, socialt og i kraft af omgivelserne
 • Inspiration til, hvor du kan lære mere

Din virksomheds udbytte

Efter kurset får din virksomhed en medarbejder, der:

 • præsterer bedre under pres, når det er svært at få enderne til at mødes
 • er bedre til at passe på sig selv og andre
 • har bedre sociale relationer og er bedre til at samarbejde
 • er mindre i farezonen for at blive uoplagt, få søvnproblemer og udvikle stresssymptomer
 • har styrket helbred – fysisk og mentalt

Sådan forløber kurset i resiliens, stress og trivsel

Før kurset bedes du udfylde tre test, som giver et øjebliksbillede af din mentale robusthed. De omhandler risikofaktorer, din robusthed og eventuelle stresssymptomer. Ved at besvare testene får du et overblik over din situation og præciseret, hvor du med fordel kan sætte ind. En uge før kurset får du en gang gratis professionel tilbagemelding på testene. Efter kurset kan du besvare testene igen og se, hvor du har rykket dig.

Du skal også læse til artikler og besvare og lille forberedelsesskema om dine deltagerforudsætninger og forventninger til kurset, så det kan skræddersyes til din ønsker og behov.

Selve kurset varer 2 dage. Der veksles mellem oplæg om forskningsbaseret bredde i og sprog alle kan forstå og værktøjer, videoklip, spørgsmål og svar og diskussion af aktuelle udfordringer. Undervejs er der en række praktiske øvelser og erfaringsudvekslinger ud fra din fra egen / kollegas situation.

Inden kurset:

 • Læsning af artikler
 • Udfyldelse et skema med deltagerforudsætninger og forventninger til kurset

Udfylde test:

 • Du bedes udfylde tre korte test som giver et øjebliksbillede af din mentale resiliens
 • Du får en times gratis tilbagemelding på de tre test - aftales direkte med underviseren

Selve kurset:

 • 2 undervisningsdage (overnatning er ikke inkl. I deltagerprisen)
 • Fuld forplejning

Efter kurset:

 • Kursusbevis
 • Mulighed for at tage testene igen 

Mulighed for individuel coaching:

Ønsker du yderligere individuel coaching, kan du tilkøbe coachingsessioner efter kurset, hvilket enten foregår ansigt-til-ansigt eller over telefon. På denne måde sikrer du endnu større forankring af det lærte.

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

10.900 kr.

Ikke IDA-medlem:

12.500 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
23. mar. - 24. mar. 2022
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Tivoli Hotel & Congress Center

Arni Magnussons Gade 2

1577 København


Arrangementsnummer

342127

Tilmeldingsfrist 16. mar. 2022 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
4. maj. - 5. maj. 2022
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Scandic Aarhus City

Østergade 10

8000 Aarhus C


Arrangementsnummer

342131

Tilmeldingsfrist 27. apr. 2022 - kl. 23:59

Ebbe Lavendt

Autoriseret sundheds- og erhvervspsykolog, leder af Center for Positiv Psykologi med speciale i forskningsformidling, proceskonsultation, coaching og positiv terapi.

Ebbe er en af de bedst uddannede konsulenter i hele verden inden for positiv psykologi og coaching. F.eks. er han den første dansker, der har opnået titel af Master of Applied Positive Psychology. Han har over 20 års erfaring fra konsulentbranchen, hvor han har løst opgaver for private og offentlige organisationer. Derudover har han gennem flere år uddannet IDAs karriererådgivere i bl.a. positiv psykologi.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Kan jeg deltage på kurserne, hvis jeg er ledig?

Du er altid velkommen på vores kurser. Du kan enten selv vælge at betale for din kursusdeltagelse eller du kan tale med dit jobcenter og høre om det er noget, de vil hjælpe dig med.

Hvis kurset fremgår af den regionale positivliste, vil det gøre det lettere at få jobcenteret til at bevillige kurset, men under alle omstændigheder bør du tage en snak med dem om, hvorfor dette kursus kunne være relevant for dig.

Læs mere om hvilke af vores kurser der i øjeblikket er at finde på den regionale positivliste for hovedstadsregionen og få mere information om kurser for ledige her: https://ida.dk/kurser-for-ledige

Vil du vide mere?

Billede af Tina Bergmann Olesen

Tina Bergmann Olesen

Kompetencekonsulent