Kursus

Projektledelse 1: Få et godt fundament

Forstå projektledelse som arbejdsform, og hvordan du som projektleder leverer de bedste resultater inden for aftalt tid og ressourcer, med et kursus i projektledelse.


Tid og sted

  • 02.04.25

    Aarhus C

  • 10.06.25

    København SV

  • 01.09.25

    København SV

Se flere tider og steder under tilmelding

Varighed: 3 dage


Evaluering: 9,02 ud af 10   

Opnå succes og vellykkede projekter med IDAs projektledelse kursus

Hvis du ved, hvordan og hvornår du skal inddrage værktøjerne rettidigt i projektet, er du helt sikkert allerede en fremragende projektleder. Dog er det aldrig for sent at lære noget nyt – og med kurset i projektledelse er du sikret at blive klædt endnu bedre på til rollen, uanset om du er garvet eller grøn projektleder.

 

Få styr på de vigtigste værktøjer inden for projektledelse

På kurset får du en grundig forståelse af projektlederens værktøjskasse, når vi går i dybden med projektformen som arbejdsform. Du lærer de grundlæggende projektledelsesværktøjer som interessentanalysen, risikoanalysen og milepælsplanlægning, samt hvordan man anvender dem i projektarbejde.

Vi gennemgår projekttrekanten som et grundlæggende værktøj til dig som projektleder i dit samarbejde med styregruppen. Hele forløbet er bygget op som en case, som løses i grupper, så du arbejder i rollen som projektleder igennem hele kurset.

Efter kurset vil du være i stand til at gennemføre effektive projekter som projektleder på mindre projekter. Du får så at sige fundamentet for projektlederens arbejde godt ind under huden.

Project Management 1 in English? Look here!

 

Lær at arbejde ud fra en psykologisk forståelse for dig selv og dine projektdeltagere

På kurset i projektledelse arbejder vi også med dig som leder. God projektledelse forudsætter, at du samarbejder med andre mennesker, og derfor kræver rollen som projektleder, at du har en grundlæggende forståelse for menneskers adfærd, motiver og behov.

Når du kender dig selv og dine egne reaktionsmønstre, er det lettere at leve op til projektlederens ansvar om at skabe et effektivt, respektfuldt og motiverende samarbejde med resten af projektarbejderne.

Inden kurset i projektledelse får du derfor lavet en personlig DISC-profil. Dette giver dig en bedre forståelse for dine egne adfærdsmønstre, og hvordan disse kan blive trigget eller støttet af andre mennesker. Samtidig får du en bedre forståelse for, hvad der ligger bag andre menneskers adfærd, og hvordan den kan udgøre en værdifuld ressource i projektet.

 

På kurset i projektledelse arbejder du med:

  • Projektarbejdsformen – hvad er et projekt, og hvordan arbejder man med et projekt?
  • Projektværktøjskassen – de grundlæggende værktøjer til at planlægge og gennemføre et projekt til tiden og til aftalte ressourcer
  • Projekttrekanten – skab sammenhæng mellem tid, ressourcer og indhold - og forventningsafstem med din styregruppe
  • Teamsammensætningen - hvordan sammensætter du det bedste team, og hvordan får du teamet til at arbejde bedst sammen?
  • Udvikling af en business case - hvorfor har projektet en berettigelse, og hvad leverer projektet helt præcist?
  • Målformulering
  • Interessentanalyse

Kurset er for dig, som er/skal være projektleder

Kurset er både for dig, der allerede er projektleder, og som ønsker at få overblik over et projekt, dets indhold og metode, samt for dig, der skal lede et projekt for første gang.

Står du over for et konkret projekt? Har du med succes gennemført adskillige projekter, men bruger unødig tid og frustrationer på de samme forhindringer undervejs hver gang? Uanset om du er helt ny projektleder eller har arbejdet med projekter i årevis, er der stadig meget nyt at lære på kurset.

Efter kurset kan du:

  • forstå og anvende de grundlæggende projektmetoder og -værktøjer
  • udnytte de stærke sider hos deltagerne i projektet og skabe et engageret samarbejde i projektgruppen
  • lægge en realistisk projektplan
  • arbejde proaktivt med projekttrekanten
  • fremme et godt samarbejde med projektets styregruppe og interessenter
  • forstå ledelsesprocesserne i et projekt
  • være bevidst om din rolle og dit ansvar som projektleder (og ikke mindst hvad der ikke er dit ansvar)

Med de rette projektledelseskompetencer øges chancen markant for, at et projekt gennemføres succesfuldt - dvs. projektet leverer det aftalte til aftalt tid og ressourcer. Det er derfor vigtigt, at projektlederen er klædt godt på til opgaven.

Efter kurset i projektledelse har I en medarbejder, der kan:

  • gennemføre både interne og eksterne projekter med succes
  • give kvalificeret sparring til interessenter og ledelse
  • organisere et effektivt projektteam
  • lede og motivere på tværs af afdelinger og interesser
  • inddrage og engagere styregrupper og interessenter ud fra en forståelse af deres særlige interesser og udfordringer i projektet

Sådan forløber kurset i projektledelse 1: Få et godt fundament

Kurset veksler mellem undervisning i projektledelsesteori og casearbejde i grupper omkring typiske situationer i et projektforløb ud fra en gennemgående case.

Program for forløbet tilsendes på forhånd.

Inden kurset:

  • DISC-test

Selve kurset:

  • 3 undervisningsdage: 1.-2. dag: 9.00-17.00 / 3. dag: 9.00-16.00. 
  • Forplejning. Morgenmad fra kl. 8.30.

Efter kurset:

  • Kursusbevis
FN’s verdensmål er en del af IDAs værdier

IDA ønsker at synliggøre koblingen til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Dette arrangement omhandler bl.a. ovenstående verdensmål. Læs mere om FNs verdensmål

 

TilmeldingLink kopieret

Varighed

3 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

15.000 kr.

Ikke IDA-medlem:

17.000 kr.

Vælg sted og dato

Østjysk

Startdatoer

Kursusmoduler

Dag 1 og 2
2. apr. - 3. apr. 2025
Kl. 09:00 - 17:00
Dag 3
4. apr. 2025
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Comwell Aarhus

Værkmestergade 2

8000 Aarhus C


Arrangementsnummer

353795

København

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Dag 1 og 2
10. jun. - 11. jun. 2025
Kl. 09:00 - 17:00
Dag 3
12. jun. 2025
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Scandic Sydhavnen

Sydhavns Plads 15

2450 København SV


Arrangementsnummer

353793

Tilmeldingsfrist 05. jun. 2025 - kl. 23:59

Fyn

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Dag 1 og 2
30. sep. - 1. okt. 2025
Kl. 09:00 - 17:00
Dag 3
2. okt. 2025
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Odense


Arrangementsnummer

353799

Tilmeldingsfrist 26. sep. 2025 - kl. 23:59

 

UndervisereLink kopieret

René Jon Figgé

René Jon Figgé er certificeret Scrum Master og IPMA B-certificeret senior projektleder. Han har mere end 30 års projekterfaring i stillinger som senior projektchef, projektleder, konsulent, client director og afdelingsleder.

René er en meget erfaren senior projektchef, facilitator samt underviser. Han har desuden som Head of Project haft ansvar for etablering og kompetenceudvikling af en stor projektafdeling og har således også stor erfaring med udvikling og ledelse af medarbejdere.

 

FAQ om kurserLink kopieret

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, du modtager et kursusbevis på mail umiddelbart efter kurset er slut. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. Dine kursusbeviser bliver også gemt på vores læringsportal, så du altid kan finde dem igen.

På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Kan jeg deltage på kurserne, hvis jeg er ledig?

Du er altid velkommen på vores kurser. Du kan enten selv vælge at betale for din kursusdeltagelse eller du kan tale med dit jobcenter og høre om det er noget, de vil hjælpe dig med.

Hvis kurset fremgår af den regionale positivliste, vil det gøre det lettere at få jobcenteret til at bevillige kurset, men under alle omstændigheder bør du tage en snak med dem om, hvorfor dette kursus kunne være relevant for dig.

Læs mere om hvilke af vores kurser der i øjeblikket er at finde på den regionale positivliste for hovedstadsregionen og få mere information om kurser for ledige her: https://ida.dk/kurser-for-ledige

 

Læs mere

Video

Introduktion til projektledelse

For at få succes som projektleder er der en lang række kompetencer, du skal mestre. På dette webinar fokuserer vi på de grundlæggende og afgørende værktøjer som fx målsætningen, projektorganisationen, interessentanalyse, risikostyring og planlægning.

Se video

Vil du vide mere?

Billede af Jette Meyer-Kristensen

Jette Meyer-Kristensen

Projektlederudviklingskonsulent