Kursus

Strategisk forhandling

Hvordan sikrer du det bedste resultat i dine forhandlinger? Bliv en stærkere forhandler, og få mere med hjem fra forhandlingsbordet.


Tid og sted

  • 27.10.25

    København S

Varighed: 2 dage


Evaluering: 9,13 ud af 10 

Skab bedre relationer og resultater, når du forhandler

Strategisk forhandling™ har fokus på Samarbejde & Partnerskab og evnen til at forhandle de bedste resultater hjem både i de formelle og uformelle forhandlinger. Samarbejde & Partnerskab lægger op til at skabe værdi gennem forhandlingsparternes forskellige forudsætninger og interesser. For at finde de ekstra værdier i forhandlingen, kræves der samarbejde og et holistisk fokus på værdikæden omkring en konkret ydelse.

Samarbejde & Partnerskab som strategi stiller store krav til den enkelte forhandler: Derfor vil vi fokusere på analyse af forhandlingspotentiale i både simple og komplekse forhandlinger, valg af strategi og afledte effekter, argumentation, kommunikation og psykologi. Dette er centrale elementer, som hvis ønsket er at skabe de bedste forhandlingsresultater og langvarige relationer skal være på plads.

Her er nogle af de typiske udfordringer, som vi vil dække på kurset: 

  • Kunden kommer med småjusteringer under leveringen. Mange kan føle, at det vil være svært at kræve betaling, da man ikke ønsker at ødelægge det gode samarbejde.
  • Ensidig forberedelse på egne interesser og dermed svært at skabe en forhandling, der fokuserer på andet end pris
  • Forberedelsen er for datadrevet og har ikke fokus på, hvordan forhandlingen skal afvikles.
    Vi tager ikke højde for den adfærd, vi møder

På kurset arbejder du med: 

- Rollen som forhandlingsansvarlig og/eller medforhandler

  • Forhandling som et værktøj og en proces, der vil udvikle stærke resultater og relationer.
  • Bevidsthed om, hvor du som rådgiver/projektleder kan skabe værdi for dig og dine kunder gennem forhandling.
  • Valg af strategi og taktik samt gennemførelse af konkrete/real life forhandlinger.

- Strategisk forhandling:

  • Forhandlingens faser
  • Psykologi i forhandlingen udenfor kontoret – ”den uformelle forhandling”
  • Forhandle mere på værdi og omkostninger gennem anvendelse af flere variabler og parametre.

- Kunderne/leverandørerne:

  • Etablering af strategisk samarbejde og vilkår, som bygger tillid i jeres samarbejde
  • Afdække relevante variabler i dine egne forhandlinger
  • Forstå at analysere din modparts interesser og behov
  • Stille konstruktive modkrav, som skaber større tilfredshed
  • Evne at sige nej

Kurset er for dig, der vil blive en stærkere forhandler

Kurset er for dig, som har anerkendt, at antallet af formelle og uformelle forhandlinger er støt stigende. Du og/eller din leder har fokus på de resultater i form af øget eller reduceret omkostninger, mersalg eller bedre indtjening, som du skaber eller kan fremvise.

Du skal deltage på kurset, hvis du ønsker at lære det taktiske spil omkring forhandlingsbordet. Her lærer du at bruge de forskellige teknikker til at skabe bedre resultater for din virksomhed.

Dit udbytte:

  • Konkrete værktøjer og personlig feedback på din adfærd i forhandling
  • Struktur til forberedelse og gennemførelse af egne forhandlinger
  • Adgang til det psykologiske spil i forhandlingerne
  • Forstå og evne at forhandle på den fulde værdikæde fremfor ensidig fokus på pris

Din virksomheds udbytte:

  • En medarbejder som tør træde ind i forhandlingen med oprejst pande og grundig forberedelse
  • En adfærd som formår at forhandle på værdi fremfor pris, og som kan vinde argumentet i forhandlingen
  • En bedre bundlinje i alle typer af forhandlinger, både ved indkøb og salg
  • En stærk værktøjskasse som vil gavne virksomheden mange år frem

Sådan forløber kurset i strategisk forhandling

Inden kurset:

  • Spørgeskema undersøgelse

Selve kurset:

  • To undervisningsdage - programmet er fra kl. 9.00-17.00 på Dag 1 og fra kl. 8.00-16.30 på Dag 2
  • Undervisningsmateriale
  • Fuld forplejning

Efter kurset:

  • Kursusbevis
FN’s verdensmål er en del af IDAs værdier

IDA ønsker at synliggøre koblingen til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Dette arrangement omhandler bl.a. ovenstående verdensmål. Læs mere om FNs verdensmål

 

TilmeldingLink kopieret

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

10.500 kr.

Ikke IDA-medlem:

12.500 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
27. okt. - 28. okt. 2025
Kl. 09:00 - 16:30

Adresse

Bella Sky

Martha Christensens Vej 5

2300 København S


Arrangementsnummer

358249

Tilmeldingsfrist 23. okt. 2025 - kl. 23:59

 

UnderviserLink kopieret

Christian Bryde-Nielsen

Grundlægger af Negotiation Company og blandt landets førende forhandlingseksperter. Han arbejder i dag med rådgivning og træning indenfor forhandling og relateret kommunikation.

Kunderne tæller de førende selskaber indenfor FMCG, Shipping, Finanssektoren, Bygge & konstruktions sektoren herunder også cement industriens og mange flere. På afdelingsniveau arbejder Christian typisk vertikalt ned i Salg, Projekt, Indkøb, Sourcing og Rådgivning.

Christian har en Merkantil Bacherlor fra Durham College, UK, en 2 årig uddannelse i Innovation & Entrepreneurship fra Copenhagen Business College og en CBA fra AVT Copenhagen. Han er desuden certificeret i Extended Disc i København.

Claus Grønbech

Partner i Negotiation Company og har arbejdet med strategisk forhandling og relateret kommunikation siden 2006. Han arbejder i dag med rådgivning og træning indenfor forhandling og relateret kommunikation.

Kunderne tæller de førende selskaber indenfor FMCG, Finanssektoren, Bygge & konstruktionssektoren herunder også cement industriens og mange flere. På afdelingsniveau arbejder Claus Grønbech typisk vertikalt ned i Salg, Projekt, Indkøb, Logistik og Sourcing.

Claus Grønbech er Cand. mag. og har en kommerciel baggrund fra salg opbygget på Dagbladet Børsen. Han er desuden certificeret i Extended Disc og uddannet coach, og coacher personer, der vil have styrket gennemslagskraft og bedre samarbejde.

 

FAQ om kurserLink kopieret

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, du modtager et kursusbevis på mail umiddelbart efter kurset er slut. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. Dine kursusbeviser bliver også gemt på vores læringsportal, så du altid kan finde dem igen.

På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Kan jeg deltage på kurserne, hvis jeg er ledig?

Du er altid velkommen på vores kurser. Du kan enten selv vælge at betale for din kursusdeltagelse eller du kan tale med dit jobcenter og høre om det er noget, de vil hjælpe dig med.

Hvis kurset fremgår af den regionale positivliste, vil det gøre det lettere at få jobcenteret til at bevillige kurset, men under alle omstændigheder bør du tage en snak med dem om, hvorfor dette kursus kunne være relevant for dig.

Læs mere om hvilke af vores kurser der i øjeblikket er at finde på den regionale positivliste for hovedstadsregionen og få mere information om kurser for ledige her: https://ida.dk/kurser-for-ledige

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent