Kontraktforhold for chefer i kommuner og regioner

IDA kan hjælpe dig til den rette kontrakt som chef i en kommune eller en region.

Løntrin

Du ansættes på minimum løntrin 49 (plus 18.500 kroner i 31.03.2000-tal) afhængig af stillingens ansvar, kompetence og kompleksitet. Herudover kan aftales funktions-, kvalifikations- og resultatløn.

Forvaltningschefer og forvaltningsdirektører forhandler selv lønnen ved den årlige lønforhandling. Arbejdsgiveren kan, men skal ikke tage initiativ til en forhandling. Hvis arbejdsgiveren ikke tager initiativ til en forhandling, må du selv gøre det.

Når forhandlingen er gennemført, skal arbejdsgiveren sende IDA et referat, hvoraf det skal fremgå, om I er enige om resultatet. IDA skal efterfølgende godkende aftalen – alternativt begære en forhandling.

  1. Log på Mit IDA for at få en hjælpende hånd til dit CV

    CV-assistenten

  2. Karrieresamtale

    Book en karrieresamtale

Løn og pension

Løn og pension følger Aftale om aflønning af chefer. Herudover ydes et løntillæg på 20 procent til kommunaldirektører og 15 procent til øvrige chefer. Pensionsbidraget er 18,2 procent.

Er du ikke ansat efter cheflønsaftalen ledere ansættes efter overenskomsten for akademikere ansat i kommunerne. Du indplaceres på trin 3-8 afhængig af anciennitet. Herudover kan aftales funktions- og kvalifikations- tillæg. Tillæg forhandles af den lokale tillidsrepræsentant. Pensionsbidraget udgør 17,5 procent.

Aftaler med de offentlige arbejdsgivere

Aftale mellem IDA og KL

Aftale mellem IDA og regionerne

Særaftale med Københavns Kommune

Læs mere

Podcast

Ansættelseskontrakten - hvad skal den indeholde?

På 12 minutter får du et hurtigt overblik, hvad du skal være opmærksom på, når du får en kontrakt stukket i hånden

Lyt til podcasten