Styrketesten - få hjælp til at finde dine styrker

Få hjælp til at finde dine signaturstyrker. Du kan både bruge dem til dine ansøgninger, CV'er og i din kompetenceudvikling.

Styrketesten bygger på positiv psykologi, der tager udgangspunkt i, hvad der får os til at føle os godt tilpas.

Positiv psykologi sætter fokus på styrker frem for svagheder. Ved at blive bevidste om vores personlige karakteristiske styrker – og målrettet bruge dem i de vigtigste områder af vores liv – kan vi bringe mere glæde ind i vores arbejde.

Styrketesten baserer sig på den antagelse, at vi trives og arbejder bedst, når vi får lov til at bruge vores stærkeste sider.

Signaturstyrker

Resultatet af styrketesten er en rangordnet oversigt over 24 styrker eller personlige karakteristika, vi alle har.

De 5 øverste styrker er dem, du bruger helt naturligt. Det er dem, man kalder signaturstyrker. De andre styrker har du også, men du bruger dem ikke så ofte eller med samme selvfølge.

Det behøver ikke at betyde, at det er styrker, du er dårlig til at anvende, men at det måske kræver lidt mere af dig at trække på dem.

Du får det bedste udbytte af styrketesten i forbindelse med en samtale med en af IDAs karriererådgivere eller ved at købe en udførlig testrapport (på engelsk) til ca. 40 USD.

Testen er udarbejdet af det amerikanske firma Via Survey og tages på deres hjemmeside. Det er gratis at gennemføre testen, der kan tages på dansk.