Pension og privatlivet

I takt med at dit privatliv udvikler sig, bør du overveje at justere din pensionsopsparing. Her kan du læse mere om en række typiske livsbegivenheder, som du bør tage stilling til.

Det kan være en god ide at gennemgå pensionsopsparingen, hvis du flytter sammen med din kæreste. Også selvom I ikke skal giftes.

Der er muligheder for, at du kan sætte din kæreste som særlig begunstiget, så han eller hun nemmere ved at klare sig økonomisk, hvis du går bort.

Beslutter du og din kæreste jer for at blive skal, så bør I også få styr på jeres pensionsopsparinger.

Selvom det virker fjernt, er det også en god ide at overveje, hvad der skal ske med pensionsopsparingerne, hvis I på et senere tidspunkt bliver skilt.

Får du og din partner børn, bør I måske se på jeres pensionsopsparinger. Som regel er der mulighed for at sikre børnene økonomisk, hvis du selv, din partner eller I begge to går bort.

Er du offentligt ansat, fortsætter indbetalingerne til din pensionsopsparing uændret i hele den periode, du holder barsels- og forældreorlov med fuld løn. I den ulønnede del af forældreorloven er det forskelligt, hvor mange uger din arbejdsgiver indbetaler det sædvanlige pensionsbidrag, for nærmere information kontakt IDA´s juridiske afdeling.

Er du privatansat afhænger indbetalingerne til din pensionsopsparing af den aftale, du har med din arbejdsgiver.

Sker der større ændringer i dit privatliv, er det en god ide at kontakte dit pensionsselskab. For mange af IDAs medlemmer vil det være DIP eller ISP.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her