Kursus

Robusthed, stress og trivsel

Styrk din stresshåndtering i kraft af robusthed, og øg din trivsel og dine resultater. Lær dine styrker og svagheder at kende, og lær både at bede om hjælp, når du har brug for det og at sige fra, når dine grænser bliver overskredet.


Tid og sted

 • 21.09.21

  København

 • 01.11.21

  Aarhus C

 • 29.11.21

  København

Varighed: 2 dage


Evaluering: 8,38 ud af 10       

Viden og værktøjer til robusthed

Er din arbejdsdag fyldt med forandringer, stigende forventninger til resultatskabelse og øgede krav til fleksibilitet og effektivitet? Så er dette kursus i robusthed lige noget for dig.

I en stadig mere foranderlig og kompleks verden bliver resiliens en af ​​fremtidens nødvendige kompetencer og forskning har vist, ved mental robusthedstræning kan øge din trivsel og arbejdsglæde.

Det er nødvendigt for både dig og din virksomhed, at du lærer, hvordan du kan opbygge din egen såvel som andres modstandskraft. Med den rigtige tilgang, kan modgang være noget, der gør dig stærkere.

På dette kursus lærer du, hvordan du kan præstere under pres - vel på mærke uden at knække nakken på det. Hertil bruger vi velafprøvet viden og værktøjer fra positiv psykologi - blandt andet test til at måle og veje resiliens, positivitet og optimisme samt ABCD-analysator til præcis tænkning, overblik over beskyttende faktorer, ti anbefalinger til resiliens osv.

På kurset arbejder du med:

 • Forskellige reaktioner på pres, og hvordan du passer på dig selv
 • Overblik over risikofaktorer og beskyttende faktorer
 • Psykologiske redskaber til at arbejde med optimisme, mening, positive følelser, impulskontrol, selvtillid, præcis og fleksibel tænkning
 • Vanskelige samarbejdsrelationer, positive relationer, der fungerer som stødpuder samt det at hjælpe andre
 • Sociale relationer, der fungerer som stødpuder og det at hjælpe andre
 • Sunde omgivelser, der støtter dig, når du har mest brug for det
 • Ved komme ud på den anden side, væk i kraft af modgang

Kurset er til dig, som gerne vil styrke din egen og andres robusthed

Kurset henvender sig til ledere og medarbejdere i private såvel som offentlige virksomheder. Det er udarbejdet til dig, der gerne vil have viden og værktøjer til at styrke din egen – eller dine kollegaers robusthed – hårdførhed for på den måde at fremme præstationer og arbejdsglæde – uden at opleve stress og udmatning.

Deltagelse kræver ikke forhåndskendskab til emnet.

Dit udbytte

På kurset får du:

 • Forskningsbaseret viden om robusthed og stresshåndtering
 • Konkrete værktøjer, tips og tricks til at forbedre din egen og andres modstandskraft
 • Kompetencer til at styrke din egen og andres tilpasningsdygtighed – både mentalt, fysisk, socialt og i kraft af omgivelserne
 • Inspiration til, hvor du kan lære mere

Din virksomheds udbytte

- Efter kurset får din virksomhed en medarbejder, der:

 • præsterer bedre under pres, når det er svært at få enderne til at mødes
 • er bedre til at passe på sig selv og andre
 • har bedre sociale relationer og er bedre til at samarbejde
 • er mindre i farezonen for at blive uoplagt, få søvnproblemer og udvikle stresssymptomer
 • har styrket helbred – fysisk og mentalt

Sådan forløber kurset i robusthed

Før kurset bedes du udfylde tre test, som giver et øjebliksbillede af din mentale robusthed. De omhandler risikofaktorer, din robusthed og eventuelle stresssymptomer. Ved at besvare testene får du et overblik over din situation og præciseret, hvor du med fordel kan sætte ind. En uge før kurset får du en gang gratis professionel tilbagemelding på testene. Efter kurset kan du besvare testene igen og se, hvor du har rykket dig.

Du skal også læse til artikler og besvare og lille forberedelsesskema om dine deltagerforudsætninger og forventninger til kurset, så det kan skræddersyes til din ønsker og behov.

Selve kurset varer 2 dage. Der veksles mellem oplæg om forskningsbaseret bredde i og sprog alle kan forstå og værktøjer, videoklip, spørgsmål og svar og diskussion af aktuelle udfordringer. Undervejs er der en række praktiske øvelser og erfaringsudvekslinger ud fra din fra egen / kollegas situation.

Inden kurset:

 • Læsning af artikler
 • Udfyldelse et skema med deltagerforudsætninger og forventninger til kurset

Udfylde test:

 • Du bedes udfylde tre korte test som giver et øjebliksbillede af din mentale robusthed
 • Du får en times gratis tilbagemelding på de tre test - aftales direkte med underviseren

Selve kurset:

 • 2 undervisningsdage (overnatning er ikke inkl. I deltagerprisen)
 • Fuld forplejning

Efter kurset:

 • Kursusbevis
 • Mulighed for at tage testene igen 

Mulighed for individuel coaching:

Ønsker du yderligere individuel coaching, kan du tilkøbe coachingsessioner efter kurset, hvilket enten foregår ansigt-til-ansigt eller over telefon. På denne måde at fremstille en anden større forankring af det lærte.

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

10.900 kr.

Ikke IDA-medlem:

12.500 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
21. sep. - 22. sep. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Tivoli Hotel & Congress Center

Arni Magnussons Gade 2

1577 København


Arrangementsnummer

337009

Tilmeldingsfrist 14. sep. 2021 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
1. nov. - 2. nov. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Comwell Aarhus

Værkmestergade 2

8000 Aarhus C


Arrangementsnummer

337014

Tilmeldingsfrist 28. okt. 2021 - kl. 23:59

Ebbe Lavendt

Autoriseret sundheds- og erhvervspsykolog, leder af Center for Positiv Psykologi med speciale i forskningsformidling, proceskonsultation, coaching og positiv terapi.

Ebbe er en af de bedst uddannede konsulenter i hele verden inden for positiv psykologi og coaching. F.eks. er han den første dansker, der har opnået titel af Master of Applied Positive Psychology. Han har over 20 års erfaring fra konsulentbranchen, hvor han har løst opgaver for private og offentlige organisationer. Derudover har han gennem flere år uddannet IDAs karriererådgivere i bl.a. positiv psykologi.

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får omkring kursusafholdelse og covid-19. Hvis ikke du finder dit svar her, er du meget velkommen til at kontakte os på idalearning@ida.dk. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Hvad gør I i forhold til covid-19?

I IDA følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer tæt, og vi holder os løbende orienteret i forhold til nye ændringer.  

Vi har derfor indført en række tiltag for at sikre, at du som kursist, såvel som vores undervisere og medarbejdere kan føle sig trygge og sikre under hele kurset. 

Afholder I jeres kurser?

Ja, vi afholder vores planlagte kurser. Er vi mod forventning nødt til at aflyse et kursus, kontakter vi dig direkte. 

Skal jeg fremvise gyldigt coronapas på jeres kurser?

Ja, som kursist skal du på hver kursusdag fremvise et gyldigt coronapas eller en negativ covid-19 test, der skal være gyldig for hele kursusdagen. Testen kan vises ved ankomst enten digitalt eller på papir. 

Ved fremvisning af test, skal man skal kunne se navnet på test-tageren, test-tidspunktet og resultatet. Derudover kræver myndighederne, at du sammen med din test kan fremvise enten sygesikringskort, kørekort, pas eller andet offentligt udstedt ID-kort 

Jeg har haft corona - skal jeg medbringe en negativ test?

Hvis du tidligere har været testet positiv for covid-19, skal du fremvise et positivt testresultat, som er foretaget mindst 14 dage og højst 12 uger inden tidspunktet for din ankomst. Er din positive test ældre end dette, så skal du fremvise en negativ covid-19-test. 

Er jeg undtaget fra kravet om en negativ covid-19-test?

Kravet om en negativ covid-19 test gælder ikke for følgende: 

 • Hvis du af medicinske årsager ikke bør få foretaget en covid-19-test 
 • Hvis du som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en covid-19-test 
 • Hvis du tidligere har været smittet med covid-19. I stedet kræver myndighederne dog, at du fremviser dokumentation for en covid-19-test med et positivt testresultat, som er foretaget mindst 14 dage og højst 12 uger inden tidspunktet for kursets afholdelse. 

Jeg er vaccineret - skal jeg også medbringe en negativ covid-19-test?

Din vaccination er gyldig som dokumentation fra 14 dage efter første vaccination og indtil 42 dage efter første vaccination.

Når du har gennemført dit vaccinationsforløb (dvs. modtaget 2. vaccinationsstik) kan du umiddelbart efter vaccinationen bruge dokumentation for dit gennemførte vaccinationsforløb som gyldigt coronapas.

Opbevarer I mine testresultater og oplysninger?

Nej, vi hverken opbevarer eller nedskriver dine oplysninger. Vi har kun brug for at se dokumentationen kortvarigt og tjekke ID for at bekræfte din identitet, så vi sikrer, at oplysningerne lever op til de myndighedernes krav. 

Skal jeg som kursist bære mundbind?

Pr 14/6 - 2021 er kravet om mundbind ved indendørs lokaler, hvor der er offentlig adgang, ophævet. Disse gælder også for kurser. Du behøver altså ikke længere bære mundbind eller visir, når du bevæger dig rundt på kursusstedet og i kursuslokalet.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er syg eller har symptomer på sygdom?

Hvis du er syg eller har symptomer på sygdom, skal du ikke møde op på kurset. Kontakt os på  idalearning@ida.dk. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bor sammen med en, der er syg eller har symptomer på sygdom?

Hvis du bor sammen med eller er nær kontakt til en, der er syg eller har symptomer på sygdom, skal du ikke møde op på kurset. Det gælder også, selvom du ikke selv har symptomer og ikke føler dig syg.  

Kontakt os i stedet på  idalearning@ida.dk. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. 

Hvad gør I, hvis jeg eller andre bliver syge på kurset?

Hvis du eller andre skulle opleve at blive syge på kurset, underret da hurtigst muligt underviseren, der kontakter vores kursuspersonale.  

Hvad sker der, hvis en kursist på mit hold konstateres smittet med Covid-19?

Hvis vi bliver informeret om smittetilfælde - enten af den smittede selv eller af smittesporingsenheden jf. Sundhedsstyrelses retningslinjer, vil vi informere medkursister på det pågældende kursus samt underviseren. 

Hvor mange deltagere er der på kurset?

Vi sørger for, at antallet af kursister ikke overstiger forsamlingsloftet og samtidig er passende i forhold til størrelsen af lokalet, så det er muligt at holde den anbefalede afstand. 

Hvis du gerne vil vide, hvor mange deltagere, der er på et konkret kursus, er du meget velkommen til at kontakte os. I bunden af hver kursusbeskrivelse finder du navn og kontaktinfo på den ansvarlige for det konkrete kursus. Alternativt kan du kontakte os på idalearning@ida.dk. 

Er det muligt at holde afstand til andre kursister?

Ja, vi booker og indretter kursuslokaler, så du kan holde den anbefalede afstand til de andre kursister, uanset hvor dit kursus bliver afholdt. 

Er kursuslokalerne sikre?

Alle kursuslokaler er indrettet, så smittespredningen minimeres mest muligt.  

Lokalerne er tilpasset antal af deltagere, så der er plads til at holde den anbefalede afstand til de andre kursister.  

Personale eller underviser sørger for, at der bliver udluftet og sprittet af i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes retningslinjer.  

Toiletter og fælles kontaktflader såsom dørhåndtag, gelændere mv. rengøres og desinficeres dagligt i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes retningslinjer.  

Der er håndsprit i alle lokaler og i fællesarealer. 

Hvad gør I med gruppearbejde?

For at minimere smittespredning holdes gruppearbejde så vidt muligt i kursuslokalet og ikke i fællesarealer. 

Hvordan håndteres kursusmateriale?

Fysisk kursusmateriale tilsendes så vidt muligt inden kursusstart. 

For at minimere smittespredningen er det kun underviseren, som må distribuere evt. kursusmateriale i selve kursuslokalet. 

Du bedes hjemtage kursusmateriale efter hver endt dag, så kursuslokalet kan rengøres. 

Hvad gør I med forplejningen?

Frokost serveres portionsanrettet i restauranten. Morgenmad og eftermiddagsforplejning bliver serveret i buffeten uden for lokalet.   

Får jeg som kursist løbende information?

Vi opdaterer løbende vores hjemmeside efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.  

Herudover er vi i løbende dialog med vores undervisere og mødecentre om seneste nyt, og kursuspersonalet er instrueret i at opretholde og guide kursister i forhold til opstillede retningslinjer. 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har andre spørgsmål?

Hvis ikke du finder svar på dit spørgsmål her på siden, er du meget velkommen til at kontakte os på  idalearning@ida.dk. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. 

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Tina Bergmann Olesen

Tina Bergmann Olesen

Kompetencekonsulent