Kursus

Salgspsykologi

Lær at læse dine kunder og tilpasse din adfærd, kommunikation og strategi til den enkelte kunde. Det styrker både relationerne til dine kunder og øger salget.


Tid og sted

 • 02.12.21

  København S

 • 02.02.22

  Aarhus C

Varighed: 1 dag


Evaluering: 10 ud af 10

Lær at læse kunderne og deres behov og øg dit salg

Indsigt i salgspsykologi er en væsentlig parameter for at kunne øge dit salg i praksis.

Det gode salg udspringer af evnen til at tilpasse din adfærd, fremtoning og strategi efter kundens psykologiske præferencer. Ingen kunder er ens, og derfor må den effektive sælger forstå at behandle hver kunde ud fra dennes individuelle behov og personlighed.

Kurset salgspsykologi træner dig i, hvordan du har mulighed for at nytænke dit salgsarbejde gennem øget forståelse af andre mennesker. Om du får aftalen i hus afhænger i mange tilfælde af, om du formår at tilgodese både de faglige og menneskelige aspekter af salget.

Kurset styrker dine kompetencer indenfor salgspsykologi og lærer dig, hvordan du kan afdække de psykologiske sider af salget. Du trænes i at skelne mellem forskellige personlighedstyper og til kunne tilpasse dit salg efter det. Du vil opnå større forståelse af emotionelle ankre og relationer, og lære at bruge det til at skabe bedre købsoplevelser for dine kunder.

Gennem kurset Salgspsykologi vil du også opnå:

 • dybere indsigt i din egen personlighed samt hvordan du bedst bruger dine ressourcer
 • evnen til at læse dine kunder og anvende denne viden i din daglige salgsindsats
 • bedre kundetilpasset salg, med den rette kommunikationsstrategi afhængig af kundeprofil
 • viden om udvidede købsmotiver og emotionelle ankre ud fra en psykologisk adfærdsmodel
 • indsigt i dine egne talenter og styrker, gennem en personlig talentprofil

Sådan gør vi

Forud for kurset udfylder du din talent/styrkeprofil personprofil. Din personlige rapport vil på kurset hjælpe dig til øget selvindsigt og give dig vigtig viden om sammenhængen mellem personligheder og kommunikation. Dette er afgørende vigtigt, når der skal skabes tillid mellem dig og dine kunder.

På kurset indgår individuelle opgaver og gruppeøvelser, så det sikres, at du opnår indsigt i salgsværktøjerne og salgspsykologien bag.

Kurset i salgspsykologi er til dig, der vil styrke dine kunderelationer og skabe bedre resultater

Kurset henvender sig til dig, som er specialist, faglige ekspert, rådgiver eller konsulent, der har kundekontakt eller arbejder med salg og rådgivning.

Det er forudsætning at du har kendskab til og arbejdet med de grundlæggende salgsværktøjer. Hvis ikke du allerede har det, kan vi anbefale dig kurset ”Professionelt salg”.

Dit udbytte:

Efter kurset kan du:

 • forstå kunder bedre både fagligt og menneskeligt og styre samtalen
 • anvende salgspsykologi til at skabe en positiv salgsoplevelse
 • styrke dine kunderelationer og skabe bedre resultater

Virksomhedens udbytte

Virksomheden får en medarbejder der:

 • øger salget
 • styrker kunderelationerne
 • står stærkere og med større gennemslagskraft hos kunderne

Sådan forløber kurset i salgspsykologi

Kurset er praktisk orienteret og tager udgangspunkt i hver enkelt deltagers egen hverdag. Kurset veksler mellem interaktiv undervisning, praktiske øvelser, små og store gruppediskussioner og tid til refleksion.

I løbet af kurset vil du således få mulighed for at arbejde med de værktøjer og metoder du præsenteres for under kurser, på praktiske problemstillinger fra din hverdag.

Før kurset:

 • Udarbejdelse af DISK-test

Selve kurset:

 • 1 Kursusdag kl. 9.00 – 16.00
 • Fuld forplejning
 • Kursusmateriale med relevante metoder og værktøjer
 • Egen DISK-profil

Efter kurset:

 • Kursusbevis 

Varighed

1 dag

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

5.000 kr.

Ikke IDA-medlem:

6.000 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
2. dec. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Bella Sky Conference & Event

Center Boulevard 5

2300 København S


Arrangementsnummer

341942

Tilmeldingsfrist 25. nov. 2021 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
2. feb. 2022
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Scandic Aarhus City

Østergade 10

8000 Aarhus C


Arrangementsnummer

339536

Tilmeldingsfrist 27. jan. 2022 - kl. 23:59

Jens Damgaard

Partner, strategi og forretningsudvikling

Jens Damgaard arbejder med forretnings- og salgsudvikling. Han er en anerkendt ressource indenfor forretningsudvikling, salg og entreprenørskab. Han er uddannet ingeniør og stud. M.Sc. i Positiv Psykologi. Jens har en lederuddannelse fra bl.a. Nordisk Solar. Jens har praktisk erfaring fra flere års salgskarriere med forretningsudvikling og medlem af direktionen samt mere end 10 års erfaring som chefkonsulent og underviser på bl.a. Aarhus Universitet, i Qant og Sales Excellence. Han er desuden tilknyttet AU forskning og Eksterne Relationer.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent