Fagforening for dig, der arbejder med it på højt niveau

IDA er ikke kun ingeniørernes fagforening. Det er et fællesskab for alle, der arbejder med teknologi, naturvidenskab og it.

Har du læst datalogi, softwareudvikling eller arbejder du med it på et højt niveau? Så er IDA fagforeningen for dig.

Her er vi fælles om passionen for at skabe intelligente løsninger med teknologi, it og naturvidenskabelig indsigt. Derfor er IDA mere end en fagforening for mange medlemmer. Det er et fagligt fællesskab med fokus på læring og vidensdeling.

I IDA kan du blive medlem af mere end 70 faglige netværk, hvoraf flere arbejder med it og innovation. Du kan for eksempel møde ligesindede i IDA IT, IDA Embedded eller IDA Fremtidsteknologi.

De aktive i netværkene afholder mere end 2.000 kulturelle, sociale og faglige arrangementer, der er fordelt over hele landet.

Her får du ikke bare stillet din faglige nysgerrighed. Du får også et netværk, der kan hjælpe dig med at løse din næste arbejdsopgave eller med at finde dit næste job.

Flere bruger også IDAs netværk til sociale arrangementer. De går i teatret sammen, besøger mikrobryggerier eller går ture i deres lokalområde.

  1. IDA som fagforening

    Fagforening for it, teknologi og naturvidenskab

Vi arbejder for et arbejdsliv i balance

IDAs medlemmer har ofte de samme vilkår på arbejdsmarkedet på tværs af fagligheder.

De er efterspurgte af arbejdsgiverne, uanset om de arbejder med teknologi, it eller naturvidenskab. Derfor skal de ikke bekymre sig om arbejdsløshed i samme omfang som andre faggrupper. Til gengæld kæmper de med flydende grænser mellem arbejde og fritid.

Det bliver forventet, at de tager et stort ansvar, arbejder mange timer, og at de er tilgængelige i stort set alle døgnets timer.

Det kan føre til udbrændthed og stress, hvis ikke der er god ledelse og ordentlige rammer. Derfor er en af IDAs vigtigste opgaver som fagforening at sætte fokus på stress som et samfundsproblem, så det kan forebygges mere effektivt.

En god forretning

Med mere end 125.000 medlemmer er IDA Danmarks største fagforening for teknologi, it og naturvidenskab.

Det betyder, at vi kan sikre gode aftaler til vores medlemmer. I IDA får du blandt andet:

Faktisk oplever de fleste medlemmer af deres kontingent bliver betalt tilbage, alene fordi de sparer penge på forsikringer.

Derudover får du et fradrag på op til 6.000 kroner om året, når du er medlem af en fagforening. Det er op til dig, om du vil have fradraget én gang om året eller spredt ud over alle månederne. IDA sørger for at indberette betalte kontingenter til Skat hvert år.

Du får et stærkt sikkerhedsnet

Når du arbejder med it, behøves du ikke bekymre dig om arbejdsløshed på samme måde som andre faggrupper. Men det er vigtigt, at du har et sikkerhedsnet i form af en fagforening, hvis du bliver syg, stresset eller har en konflikt med din arbejdsgiver.

Sker det, kan du få hurtig rådgivning af IDAs erfarne jurister og advokater. Du kan også bruge dem til at få gennemlæst din kontrakt, inden du skriver under, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Er dine forhold gode, men motivationen lav, kan du også tale med IDAs karriererådigvere.

De har flere års erfaring med arbejdsmarkedet for medarbejdere, der er specialiserede inden for it. De kan hjælpe dig med at strukturere dit arbejdsliv eller at udarbejde en karriereplan, så du forfølger mål, der er motiverende og udviklende i længden.

  1. Spørgsmål

    Hvad er en fagforening?