Ændring af aftalt ferie

Under særlige omstændigheder kan din arbejdsgiver ændre din ferie.

Efter ferieloven kan en arbejdsgiver kun ændre en ferie, du allerede havde planlagt, i særligt kritiske og uforudsigelige situationer. Det er for eksempel ikke nok, at der er sygdom blandt dine kollegaer, mens du er på ferie.

Hvis du lider et økonomisk tab i forbindelse med, at du ændrer din planlagte ferie, kan du kræve tabet dækket af din arbejdsgiver.

Er du allerede begyndt at holde din ferie, kan arbejdsgiveren ikke afbryde den. Der gælder dog særlige regler for statsansatte.

Som statsansatte gælder der lidt anderledes regler, hvis din ferie bliver ændret enten før eller efter, at du har påbegyndt den.

  • Bliver din ferie ændret, efter at den er aftalt, kan du have krav på kompensation. Den udgør 1,8 betalt time pr. omlagt feriedag.
  • Bliver din ferie ændret, efter at den er påbegyndt, er kompensationen større. Den indebærer kompensation for et eventuelt økonomisk tab og 3,6 timers betalte timer pr. omlagt feriedag.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her