13.03.2024
5 min læsetid

Tænk over, hvilken senkarriere du ønsker dig

Tæller du årene, til du skal pensioneres, kommer tiden til at gå meget langsomt. Tænk i stedet over, hvad der motiverer dig på jobbet – også når du er i din karrieres efterår.

Anders Kjøller

af Anders Kjøller

IDA hjælper til en god senkarriere
 

IDA Play: Skab en god senkarriereLink kopieret

 

IDAs værktøjskasse til senkarrierenLink kopieret

Planlægning af sin senkarriere er ikke lige til - derfor har vi samlet en række værktøjer til karriereplanlægning, kompetenceudvikling, jobsøgning, lønforhandling, stresshåndtering, som kan gøre dine overvejelser lettere. Du kan også tale med en erfaren rådgiver.

Få hjælp i til at komme i gang med en karriereplan

Karriere er ikke kun for ledertyper - det handler helt bredt om dit udviklingen i dit arbejdsliv, og hvordan du selv kan påvirke din situation, så du får det bedste arbejdsliv. Ens prioriteter ændrer sig afhængig af, hvor man er i livet. Måske er dit nuværende job skabt, da du var i 40'erne og havde teenagebørn.

Brug IDAs karriererådgivning

Kompetencer skal også udvikles sidst i arbejdslivet

Du skal finde trygheden i dine kompetencer. Ikke i jobbet eller i den virksomhed, du er ansat i. Hvis du har lyst eller bliver nødt til at søge et andet job, så skal dine kompetencer være efterspurgte og fremtidssikrede. Så selv om du har stor erfaring, så er der ingen garanti for, at det du ved noget om, hvad der er interessant for en arbejdsgiver i morgen.

Få styr på dine kompetencer

Jobsøgning er sværere som senior

Hvis dine karriereovervejelser viser, at det er på tide at søge nye græsgange - eller du er blevet fyret, så skal du i gang med at søge job. Det er måske længe siden, du har gjort det sidst. Når du har stor erfaring og skal søge et nyt job, skal du nøje overveje, hvilke af dine kompetencer, der er relevante for det nye job.

Sådan søger du nyt job

Løn - du skal som senior være ekstra skarp i forhandlingen

Allerede i slut-40'erne, når mange deres slut-niveau på lønnen. De automatiske ancinitetsstigninger stopper, og det er nu i højere grad op til ens forhandlingsevner, hvis der skal mere i lønningsposen. Alternativer til kroner kan være en god vej - fx efteruddannelse.

Brug lønværktøjerne rigtigt

Juridisk rådgivning – fx til senioraftaler

IDAs medlemmer kan trække på erfarne jurister både , når man skal indgå en ny kontrakt, der opstår uenighed om ansættelsesforholdene - eller måske bliver man ligefrem fyret.

Brug IDAs jurister

Stress - få hjælp til at håndtere det

Du kan sagtens blive ramt af stress, selv om du har masser af både livs- og arbejdserfaring. Det er en virkelig ubehagelig  og ofte tabubelagt situation. IDA har derfor et stort beredskab af både værktøjer til forebyggelse og individuel hjælp, hvis stressen rammer. Men desværre er netop erfarne medarbejdere ikke så tilbøjelige til at række ud efter hjælp. 

Få hjælp i tide

 

Eksperten i denne artikel:Link kopieret

Morten Esmann

Karriererådgiver i IDA