Kursus

Big Data Arkitektur

Dette kursus introducerer de teknologier og den arkitektur, som i dag benyttes til at løse udfordringerne med at bygge systemer der kan processere, lagre og udstille data i stor skala.


Tid og sted

 • 28.01.21

  København

 • 22.04.21

  Aarhus C

Varighed: 2 dage

Få værdi ud af data

Mange organisationer står overfor at skulle kunne håndtere voksende datamængder. Det kan være udfordrende at sikre stabilitet og skalerbarhed. I de sidste par år har vi været vidne til en markant udvikling af nye værktøjer og teknologier der ofte betegnes “big data”-teknologier.

Disse værktøjer består af distribuerede systemer, der muliggør dataanalyse i meget stor skala, såsom Hadoop og Spark. Derudover stiger populariteten af systemer, der er i stand til at håndtere strømme af data, såsom Kafka. Endelig har man i dag mulighed for at lagre data i forskellige databasetyper, der alle har sine styrker og svagheder, såkaldte NoSQL databaser.

Kurset introducerer big data-koncepter og værktøjer gennem teori, eksempler, opgaver og gruppediskussion. Det tilstræbes at undervisningen er uafhængig af specifikke kommercielle udbydere. Har man en god forståelse for koncepterne, så vil denne være anvendelig hvadenten man arbejder med on-premise hardware eller en public cloud udbyder.

Kurset er for dem, som ønsker at forstå Big Data teknologier og arkitektur

Deltager bør have erfaring med at arbejde med databaser og databaserede applikationer. Det kan være som analytiker, data scientist, udvikler eller arkitekt. Det forventes ikke at deltagerne har erfaring med big data teknologi på forhånd.

Deltagere bedes selv medbringe laptop, idet nogle af øvelserne er interaktive. Alt andet materiale vil blive stillet til rådighed.

Dit udbytte:

 • Deltagerne vil få indsigt i big data verdenen, som udvikler sig hastigt i disse år.
 • Deltagerne får indblik i moderne distribuerede systemer til lagring og processering af data.
 • Deltagerne vil få indblik i de vigtigste udfordringer forbundet med at designe systemer til big data.
 • Deltagerne vil blive i stand til at vælge værktøjer og teknologier til deres egne projekter.

Virksomhedens udbytte:

 • Virksomheden vil have en medarbejder med god forståelse for hvilken kombination af teknologier der ville være et godt valg til løsninger.
 • Virksomheden vil have en medarbejder som vil være i stand til at komme i gang med at sætte big data infrastruktur op.
 • Virksomheden vil have en medarbejder som er i stand til at vurdere hvad der mest realistisk kan lade sig gøre i forhold til at implementere tunge data applikationer.

Sådan forløber kurset

I løbet af dette to-dages kursus vil deltagerne blive introduceret til big data gennem teori, cases og diskussioner. Der vil være fokus på at give deltagerne den viden og inspiration, der skal til at de selv kan komme videre med at arbejde med big data.

09:00-16:00

Dag 1

 • Introduction
 • The challenges of big data
 • Applications: Search, Dashboards, Alerts, Reports, Actions
 • Processing, storing and indexing data large volumes of data
 • The data lake
 • Case: SCADA data
09:00-16:00

Dag 2

 • Streaming data
 • Case: Spam Filter
 • Big data architecture
 • Case: Recommendation Engine
 • Handling heterogeneous data
 • Case: Investigative journalism

Hvis der er deltagere, som ikke taler dansk, vil kurset blive holdt på engelsk. 

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

9.000 kr.

Ikke IDA-medlem:

11.000 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
28. jan. - 29. jan. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Tivoli Hotel & Congress Center

Arni Magnussons Gade 2

1577 København


Arrangementsnummer

338113

Tilmeldingsfrist 24. jan. 2021 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
22. apr. - 23. apr. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Comwell Aarhus

Værkmestergade 2

8000 Aarhus C


Arrangementsnummer

338114

Tilmeldingsfrist 18. apr. 2021 - kl. 23:59

Andreas Koch

Science konsulent

Andreas Koch har en baggrund inden for data science, og har gennem de sidste 6 år designet og udviklet datatunge applikationer baseret på Hadoop og Spark. 

Nu arbejder Andreas som science konsulent, hvor han bruger sin omfattende erfaring med data behandlings systemer til at rådgive virksomheder og organisationer i hvordan de får mest mulig ud af deres data. 

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Rikke Waldorff Jensen

Rikke Waldorff Jensen

Kompetencekonsulent