Kursus

CSRD: ESG-regulering & rapportering

Få styr på EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) og de relaterede rapporteringsstandarder (ESRS) og hvilken betydning og værdi, de nye krav har for din virksomhed.


Tid og sted

  • 11.06.25

    København V

  • 30.09.25

    København V

  • 11.11.25

    Aarhus N

Varighed: 2 dage

Virksomhedens ESG-ansvar

Der stilles i stigende krav til virksomhedernes arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar fra forbrugere, fra kunder i værdikæden, fra medarbejdere og gennem regulering og lovgivning. Hvis jeres virksomhed ikke bliver omfattet af nye lovkrav direkte, er det sandsynligt, at jeres kunder eller leverandører gør. I vil dermed blive indirekte påvirket af ESG-dagsordnen. For nogle virksomheder bliver ESG licens-to-operate. Andre vælger at have en proaktiv tilgang til agendaen og bruge den til at sætte ny strategisk retning og prioritering.

Strategisk ESG-arbejde handler om meget mere end imødekommelse af EU’s regulerings- og rapporteringskrav. Et ambitiøst arbejde kan være af stor værdi både på kort og lang sigt, fordi ændrede perspektiver på risici og muligheder giver nye indsigter i virksomhedens værdikæde, stakeholderes prioriteter og potentielle nye forretningsområder

ESG: Forkortelsen, alle virksomheder og finansielle aktører bør kende til 

Bliv klogere på, hvorfor ESG er forkortelsen, alle virksomheder og finansielle aktører bør kende til og hvordan du arbejder pragmatisk med rammeværk, strategiudvikling og rapportering på ESG-området i din virksomhed. 

På kurset arbejder du med: 

Dag 1:  

  • ESG-begrebet – lidt om E, S og G 
  • Tendenser og drivere for ESG-dagsordenen i DK og globalt  
  • EU-lovgivning og direktiver: Overblik med fokus på EU taksonomi, CSRD, ESRS  
  • Vi folder CSRD og ESRS’er ud (standarderne for rapportering) 
  • Workshop med fokus på værdikæde

Dag 2: 

  • Vi dykker længere ned i ESRS’erne
  • Gennemgang af dobbeltrettet væsentlighedsanalyse – hvad er det, og hvordan udføres den? 
  • Workshop med fokus på dobbeltrettet væsentlighed
  • Hvordan kommer jeg videre i min virksomhed?

Kurset er for dig, der arbejder med ESG i virksomheden  

Kurset er for dig, som arbejder med eller ønsker at arbejde strategisk med ESG i din virksomhed. Du kan f.eks. være leder, projektleder eller specialist i bæredygtig forretningsudvikling. 

Kurset er for dig, der har nøglerolle i et specifikt projekt eller i en arbejdsgruppe i forbindelse med den bæredygtige omstilling af din organisation.  

Hvis du står i spidsen for eller skal til at lede en bæredygtighedstransformation i jeres virksomhed, får du en helt konkret proces samt nogle værktøjer og metoder til, hvordan I bedst kan flytte jeres organisation i denne sammenhæng. 

Forudsætninger for at deltage 

Kurset er både henvendt til personer, for hvem ESG-dagsordenen er ny, og som ønsker at opkvalificere sig med viden og værktøjer, samt for dem, der har kendskab til ESG og evt. allerede har berøring med agendaen i dit nuværende arbejde. 

Dit udbytte: 

Du lærer om ESG-begreberne og nuværende og kommende lovgivning med relevans for dagsordenen, samt hvordan du arbejder pragmatisk med rammeværk, strategiudvikling og rapportering på ESG-området:

  • Får forståelse for vigtigheden af ESG-dagsordenen 
  • Kommer bag om begreberne og lærer at finde rundt i junglen af forkortelser  
  • Bliver klædt på til at rapportere i overensstemmelse med det kommende EU-direktiv (CSRD) Corporate Sustainability Reporting Directive 
  • Lærer at anvende værktøjer og redskaber, du kan bruge til at arbejde praktisk og handlingsorienteret med ESG, herunder, at
    • udarbejdelse af værdikæde
    • kortlægning af interessenter
    • udarbejde væsentlighedsanalyser  
    • prioritere indsatser  
    • koble strategiske indsatser til krav

Virksomhedens udbytte – efter kursus har virksomheden en medarbejder, som: 

  • har fået den sidste nye viden om ESG-dagsordenen  
  • ved om virksomheden er underlagt den nye lovgivning 
  • har lært at lave en væsentlighedsanalyse for virksomheden 
  • har lært hvordan man prioriterer indsatser på ESG-området 

Sådan forløber kurset  

Kurset består af vekselvirkning mellem oplæg med mulighed for spørgsmål undervejs, øvelser og refleksioner individuelt og i grupper (workshops) og dialogbaseret opsamling på øvelser i plenum. 

Før kurset: 

  • Du behøver ikke at forberede noget forud for kurset, men kan med fordel bruge virksomhedens evt. nuværende arbejde med ESG som afsæt for øvelser og refleksioner.  

Selve kurset:  

  • To undervisningsdage: kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30).  
  • Undervisningsmateriale inkl. slide-deck fra præsentation  
  • Adgang til IDA Campus (IDA Learnings online learning management system)   
  • Fuld forplejning under kurset 
  • Redskaber til analyser og forståelse for relevante procestrin

Efter kurset:  

  • Kursusbevis  
FN’s verdensmål er en del af IDAs værdier

IDA ønsker at synliggøre koblingen til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Dette arrangement omhandler bl.a. ovenstående verdensmål. Læs mere om FNs verdensmål

 

TilmeldingLink kopieret

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

10.500 kr.

Ikke IDA-medlem:

12.500 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
11. jun. - 12. jun. 2025
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33-

1780 København V


Arrangementsnummer

358180

Tilmeldingsfrist 08. jun. 2025 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
11. nov. - 12. nov. 2025
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Horisont Hotel & Konference

Agro Food Park 10

8200 Aarhus N


Arrangementsnummer

358183

Tilmeldingsfrist 06. nov. 2025 - kl. 23:59

 

UndervisereLink kopieret

Bjarne Bach

Partner, Chef for Ledelse og Strategi, Viegaand Maagøe

Bjarne er ekspert i bæredygtighed i private virksomheder, med specielt fokus på hvorledes bæredygtighed skaber kommerciel værdi. Han har rådgivet over 300 virksomheder strategisk i klima og ESG tiltag.

Gro Kardel

Chefrådgiver for ESG, Strategi & Ledelse, Viegand Maagøe

Som chefrådgiver hos Viegand Maagøe er Gro dedikeret til at arbejde med den fortsatte udvikling af bæredygtighed i private og offentlige organisationer.

Gro har flere års praktisk erfaring fra at arbejde nationalt og internationalt med bæredygtighed på et strategisk og praktisk niveau i et stærkt konkurrencepræget miljø. Denne erfaring kommer blandt andet i spil, når nye og kommende krav, herunder det europæiske rapporteringsdirektiv, omsættes til værdiskabende, bæredygtige strategier og initiativer.

Gro er del af det tværgående projektteam hos Viegand Maagøe, der fokuserer på udvikling af digitale løsninger i forhold til ESG-rapportering og ser digitalisering som en forudsætning for at accelerere udviklingen af en mere bæredygtig fremtid.

 

FAQ om kurserLink kopieret

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, du modtager et kursusbevis på mail umiddelbart efter kurset er slut. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. Dine kursusbeviser bliver også gemt på vores læringsportal, så du altid kan finde dem igen.

På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Kan jeg deltage på kurserne, hvis jeg er ledig?

Du er altid velkommen på vores kurser. Du kan enten selv vælge at betale for din kursusdeltagelse eller du kan tale med dit jobcenter og høre om det er noget, de vil hjælpe dig med.

Hvis kurset fremgår af den regionale positivliste, vil det gøre det lettere at få jobcenteret til at bevillige kurset, men under alle omstændigheder bør du tage en snak med dem om, hvorfor dette kursus kunne være relevant for dig.

Læs mere om hvilke af vores kurser der i øjeblikket er at finde på den regionale positivliste for hovedstadsregionen og få mere information om kurser for ledige her: https://ida.dk/kurser-for-ledige

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent