Befolkningen bakker op om styret optag

Der er bred opbakning blandt danskerne til uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsens planer om at begrænse optaget på uddannelser, der fører til ledighed

2 ud af 3 danskere er enige eller overvejende enige i regeringens beslutning om, at skære i antallet af studiepladser på de retninger, hvor mange efter endt uddannelse ryger direkte ud i ledighedskøen. Det viser en undersøgelse foretaget for IDA.

IDAs formand Frida Frost hæfter sig ved, at der ikke er den store forskel på, om respondenterne har  børn i uddannelsessystemet eller ej, og ikke mindst at meget få er direkte uenige i, at optaget skal  styres.

”Det viser, at ministeren ikke bevæger sig ud på tynd is – nærmest tværtimod. Danskerne er tydeligvis enige med hende i, at der skal en prioritering til, hvilket jeg kun kan tilslutte mig,” siger hun.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen vil de næste 3 år flytte omkring 1.300 studerende årligt fra de beskæftigelsessvage studier til de studier, hvor der er en reel efterspørgsel fra erhvervslivet.

”Hele samfundets udvikling har omdrejningspunkt om, hvordan teknologiske løsninger kan gøre vores hverdag smartere, og det betyder, at der bliver et stadig større behov for flere ingeniører.Derfor er ministerens udspil en håndsrækning til den hjemlige vækst, men i den grad også til de forældre, der skal de kommende år skal sende deres børn videre i uddannelsessystemet,” siger Frida Frost, og understreger, at Danmark på sigt vil mangle tusinder af ingeniører.