Eksperter bakker op om Energikommissionens anbefalinger

Eksperter bakker op om Energikommissionens anbefalinger 

IDA har spurgt en række fagtekniske medlemmer til Energikommissionens anbefalinger og har fået svar fra 387 eksperter og fagfolk, der alle beskæftiger sig inden for energiområdet. Og konklusionen er klar. Rapporten er ambitiøs, men de savner også initiativer, der skal sikre fremtidens forsyningssikkerhed. Kommissionens rapport konkluderer, at ”effektive internationale energimarkeder skal sikre forsyningssikkerheden”. Men det er langt fra nok, mener IDAs fagfolk og eksperter. Her svarer 49 %, at kommissionens anbefalinger ikke er tilstrækkelige til at sikre forsyningssikkerheden.

”Vores eksperter har talt. De er bekymrede for vores forsyningssikkerhed og savner endnu flere initiativer, der kan gå hånd i hånd med udveksling af el over grænser. Vi har også brug for en effektiv dansk energiproduktion og et fleksibelt energisystem,” siger Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA.

Der skal mere til end bare at satse på import af el fra vores naboer. Vi skal sørge for, at vi i Danmark bliver ved med at have den nødvendige kapacitet til at sikre forsyningssikkerhed, der også skal være økonomisk bæredygtig. 62 procent af de adspurgte er helt enige/overvejende enige i, at energieffektivisereringer skal prioriteres, når det er billigere end at udbygge af vedvarende energi.

”Vi er også glade for, at Energikommissionen har taget udfordringen med energieffektivisereringer alvorligt, som skal være en del af fremtidens energipolitik, og vi håber, at Christiansborg tager anbefalingerne og vores fagfolk alvorligt og lytter til netop det punkt i arbejdet med det kommende energiforlig,” siger Thomas Damkjær Petersen. 

Er du uenig eller enig i Energikommissionens anbefaling om, at energieffektiviseringer skal prioriteres, når det er billigere end udbygning af vedvarende energi?

Kilde: IDA Survey

Vurdering af Energikommissionens anbefalinger